aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
Assalamualaikum...

Ahahaha...selalu betul aku update...lagipon rasa macam esok cuti walaupun ada class berderet.

Hmm...tadi first time pergi semua discussion. Not bad...lagipon biasanya akan ada melayu dalam discussion. Tapi 4102 pagi tadi class tu ada 2 orang je pompuan. Aku ngan mat saleh ni yang duduk semeja panjang tapi hujung-hujung. Aku masa tu cam terfikir la jugak, kalau kawan dia datang, lepas tu kene discuss aku kene join diorang la nampaknya. Pastu tiba-tiba James datang....yes, dia sama discussion dengan aku rupanya. Jadi masa McCormick suruh discuss, minah mat saleh tu yang kene join aku ngan james. Kenapa aku cerita ni? Ntahlah sebab aku geram kot minh tu dulu sama disc. ngan aku tapi kalau jumpa pandang sebelah mata pon tak.

Parents aku balik kampung raya cina ni...and hari Sabtu ni ada BIG event kat kampung, how i wish i could be there. The event is somewhat funny and rare you can never guess.

Baru perasan dalam banyak-banyak interest aku, poetry is the one yang tak original...haha. Aku suka pon pasal inspired by someone. So since then aku try tulis sonnet sebab orang tu tulis sonnet. Just to clarify, orang tu bukanlah kawan-kawan aku ke ape, macam idol kot...tinggal bukan celebrity je.

Pie raspberry chocolate silk kat Baker's Square tu serious sedap. Mula aku nak nak beli seslice je tetiba jadi sepie...and nasib baik beli sepie, kalau tak tak cukup.

Dalam gambar atu4 before after tu, mostly orang lelaki membesar orang pompuan mengecik tapi kenapa gambar aku membesar jugak. Tak puas hati betul. Hmm...memang kene dietlah aku ni nampaknya, tapi biasanya tak pernah berjaya diet pon.

Sempena Raya Cina aku pon nak wish Selamat Tahun Baru Cina. Masa aku kecik dulu semua orang ingat aku cina. Dahla masa aku nak masuk stf pergi beli buku text agama ngan bapak aku pastu orang tu cakap ni untuk orang Islam je. Wadda...haha tak nak mencarut sebab tak suka dengar orang mencarut jugak.

Esok start 1 Zulhijjah rasanya. Selamat memanfaatkan 10 hari pertama. wassalam


  posted by aiza farina @ 10:29:00 PM


Thursday, January 22, 2004  

 
Assalamualaikum...

So skolah dah start dah...and aku habiskan saki baki cuti hari tu dengan bermain speed ngan aernie malam-malam...tapi taklaa banyak kali sangat.

Dalam bilik aku roommate aku pasang lagu hindustan nasib baik aku kat luar bilik. Well, dia pasang pon pasal aku takde kat dalam. Actually aku rasa hindi songs sedap la jugak...just that kadang-kadang bukan dalam mood nak dengar. The same goes to lagu melayu/english. Kalau dengar banyak sangat lagu dalam satu bahasa tu and aku define banyak tu banyak laa, macam berhari-hari....nanti aku pening, kene campur2 sket.

Tadi dah start dah four straight lectures in a row, same spot. So lebih kurang every interval tu aku gi jalan-jalan sket...either bilik air atau tempat orang lain. Dah pilih dah spot untuk aku duduk sepanjang semester. Biasanya every sem aku akan duduk tempat yang sama untuk sepanjang semester tu...we'll see how it goes.

Hari ni sejuk tak ingat. Petang tadi aku teman zura gi Baker's Square. Masa tu aku baru lepas mandi. Sampai je Baker's Square tu rasa cam rambut aku keras gila and masa aku pegang memang dah frozen dah pon. Ada bunyi ice patah-patah lagi. Padahal dekat je dari rumah aku tu tapi sempat beku laa.

Banyaknye review kene buat. Memang otak aku dah karat la sepanjang winter sampai Raoult's law pon aku lupa. Oklah. Later. Wassalam

  posted by aiza farina @ 9:16:00 PM


Wednesday, January 21, 2004  

 
Assalamualaikum...

Oh no...esok dah start skolah!!! (bunyi panic). Tapi best jugak because for some reason I need my mind occupied and the best way ialah dengan memenatkan dan membusykan diri.

Aku baru tengok citer KOYLA. Dia pasal budak kecik and pakcik nilah. Ada part tu tunjuk budak ni mandi sampai kecut lepas tu baru keluar bilik air. Aku rasa almost sumer budak kecik suka mandi sampai kecut tapi bila dah kecut kene keluar cepat-cepat.

Website atu4 yg baru tu coolnye. Jutaan terima kasih kepada mereka yang telah menyumbang ke arah pembikinan website berkenaan.

Hmm...secara keseluruhannya winter break tahun ni best :) Better banyak dari winter tahun-tahun sebelum ni, thanks to btn yang menjumpakan old frens.

Sekarang ni tengah dengar lagu All or Nothing- o-town,lagu dah lama dah tapi sedap jugak and baru perasan lyrics dia sedih.

All or Nothing

i know when he's been on your mind
that distant look is in your eyes
i thought with time you'd realize it's over, over

it's not the way i choose to live
and something somewhere's got to give
as sharing this relationship gets older , older

you know i'd fight for you
but how can i fight someone who ism't even there
i've had the rest of you , now i want to best of you
i don't care if that's not fair

chorus
cause i want it all or nothing at all
there's no where left to fall
when you reach the bottem, it's now or never
is it all, or are we just friends
is this how it ends, with a simple telephone call
you leave me here, with nothing at all

there are times it seems to me
i'm sharing you in memories
i feel it in my heart but i don't show it,show it
and then there's times you look at me
as though i'm all that you can see
there's times i don't believe it's right, i know it, know it

don't make me promises
baby you never did know how to keep them well
i've had the rest of you, now i want the best of you
it's time for show and tell

CHORUS

Cause you and I
Could lose it all if you've got no more room
nowhere, inside, for me in your life

Cause I want it all or nothing at all
There's no where left to fall its now or never

(key change)
Is it all or nothing at all
Theres no where left to fall
When you reach the bottom, it's now or never
Is it all, or are we just friends
Is this how it ends, with a simple telephone call
You leave me here, with nothing at all x2

That's it. Selamat start skolah to all. Wassalam.

  posted by aiza farina @ 10:03:00 AM


Monday, January 19, 2004  

 
Assalamualaikum....

Tengah countdown bukak sekolah. Bila dah nak habis camni rasa tak cukup cuti, kalau tak komplen bosan.

Masa kasi ikan makan tadi baru aku teringat bau makanan ikan tu macam bau seaweed. Dah lama dah aku fikir bau apa sebab familiar sangat tapi baru hari ni dapat jawapannya.

Sekarang musim seniors balik Malaysia. Selasa hari tu k aza balik and dia dah lama jugak lepak rumah aku. Pagi after dia balik tu rasa pelik pulak sebab masa aku bangun tido takde orang tido kat kusyen depan. Selalu dia tido kat situ sebab dia kata satu bilik sejuk sangat satu lagi panas sangat jadi dia tido kat depan...hehe.

Masa aku chat ngan kawan aku dia tegur kenapa aku gelak haha sebab dia kata cam orang jahat. Dia kata gelak laa hihihi...aku cakap hihihi tu cam hantu, cam pompuan mengade pon ye jugak tapi part tu aku tak bagitau la takut dia terasa ke apa walaupun aku refer kat aku je sebenarnya. So kalau aku rasa kelakar gelak hahaha or hehehe, tapi kalau aku gelakkan orang nanti aku gelak huhuhu atau hohoho. Tapi orang gelak paling pelik aku pernah tengok (bukan kawan aku) ialah cekcekcek...bunyi apa ntah tu.

Rasanya, orang biasanya akan tend untuk baca benda yang ditulis dari yang didengar. Macam kalau kat sini tengok citer pastu ada subtitle aku akan baca subtitle...masa kat Malaysia hari tu citer melayu subtitle english pon aku baca subtitle gak.

Hmm...hari tu aku cerita masa aku kecik aku masuk selimut tapi mak aku nampak aku kan. Sekarang ni kalau aku masuk comforter di tempat yang logic ada comforter terlonggok seperti atas katil/kusyen housemates aku boleh je tak nampak aku, lepas tu cari aku..padahal kepala aku bukannya tersorok pon.

Orait, setakat itu sahaja buat kali ini. wassalam.

  posted by aiza farina @ 11:25:00 PM


Wednesday, January 14, 2004  

 
Assalamualaikum....

Baru lepas habis tengok Mr. Cinderella 2. Tak best langsung (nada geram). Dalam cerita tu semua semua Erra(tunang Yusry) je yang kene beralah; dia yang kene pujuk, dia yang kene marah dengan Yusry, dia yang kejar balik Yusry tu masa ending, semua dia yang kene buat untuk selamatkan pertunangan diorang. Yusry tu dengan player pompuan sana sini, ngorat suka hati, takde effort sikit pon nak ambik hati. Ok tau, tak patut tulis pasal ni kat blog tapi aku geram sangat dari awal sampai habis cerita semua tunjuk dia jahat lepas tu baik balik pon pasal Erra yang cari. Hmm...tak patutnya...

Baru ni ada beli acrylic paint set tapi try tadi tak cantik sangat pon, ke aku yang tak reti guna.

Drynya weather sampai bibir kering, sikit-sikit kene basahkan. Lepas tu rasa dehydrated sampai jadi macam itik asik cari air minum je.

Tak lama lagi dah nak start sekolah tapi malas la pulak. One thing for sure start class ni subject semua memenatkan, banyak kerja, sampai belum start lagi dah terasa cuak dan penat in advance. Betul tak kalau kita tau ada banyak kerja nak buat and dah terbayang apa kene buat dah terasa penat dulu. Contohnya, kemas barang nak pindah rumah, kemas rumah baru after pindah etc.

Oh, cuti dah nak habis and tak sempat lagi baca Harry Potter and the Order of the Golden Phoenix. Buku pon tak beli lagi sebenarnya..hehe. Dulu ingat nak tunggu harga dia turun tapi rasanya cam tak turun-turun pon. Walaupun cerita cam budak-budak tapi aku perlu light reading yang tak perlu banyak berfikir atau add burden kat otak. Not that i don't want to read anything serious but not at this moment...not during the ending of a school break...hehe.

Later,wassalam.

  posted by aiza farina @ 8:34:00 PM


Sunday, January 11, 2004  

 
Assalamualaikum....

Tadi pegi Mapplewood beli cheeseburger...my first cheeseburger after almost 2 years and my first time to Mapllewood.

Yes, semalam jadi gi rec center. Main2 sikit sampai lenguh tangan. Jumpa james kat sana and borak2 kejap. Masa jumpa dia tu excited la jugak...hahaha....macam jumpa kawan lama padahal baru winter break.

Selalu rasa bila aku tak nampak orang, orang pon tak nampak aku;sgt simple minded. Masa aku kecik2 dulu aku suka nyorok dalam selimut lepas tu tanya mak aku dia tau tak aku kat mane. Lepas tu bila mak aku kata dia tau,aku ingat selimut tu tak cover aku betul2, kaki terkeluar ke apa. Padahal tercogok dalam selimut tengah2 living room tu, manalaa tak semua orang tau.

Petang tadi aku terfikir, orang lelaki kan biasanya gi masjid waktu maghrib. Mungkin ke salah satu hikmahnya biar nampak cantiknya alam masa tu...lupa sekejap dengan sibuk dunia dan sayunya hati dengan suasana.

Tadi jugak aku terfikir, teruk2 aku belajar ni bila balik Malaysia nanti orang recognize ke. I mean, yes, Minnesota is the top univ for chem e, tapi katalah lepas berhempas pulas ni aku dapat cgpa 3.0, and orang lain grad dr u mane ntah kat us gak cgpa 3.5 (yang maybe kalau aku masuk situ boleh grad with 3.7), I don't think I would be the choice then, unless aku kerja dulu kat sini. Thus ada proof yang my qualification is worth 5 digit salary ke ape. Tapi going back home straight after grad is like a dream needs to be fulfilled...heh.

Semalam ingat nak gi ice skate kat van cleve petang ni tapi tak jadi and tak tau lah bila nak jadi. After all, kita hanya mampu merancang.

Teringinnya nak tengok broadway, lagipun Aernie kata Feb ni kot ada show kat sini. Aernie macam prefer CATS tapi aku sangat teringin Phantom of the Opera...and guess what...yang Feb tu insya Allah, Phantom of the Opera. Ruginya kalau tak dapat pergi, peluang datang sekali seumur hidup.

Panjang betul entry yang ni...but I think I will update more frequent due to the winter break bored syndrom. wassalam

  posted by aiza farina @ 10:00:00 PM


Friday, January 09, 2004  

 
Assalamualaikum...

Winter break yang sangat sejuk...even dalam rumah pon rasanya kene pakai sweater.

Tadi aku try main pool bukan kat yahoo...kat campus and it's actually interesting. So selain bowling sekarang dah boleh lepak main pool jugak.

Banyak yang aku teringin nak buat /tengok winter ni tapi tak jugak lagi. Eg. Last Samurai, Peter Pan, Haunted Mansion yang dah lama keluar pon belum tengok. LOTR pon baru hari tu pergi lepas sebulan dia keluar tu pon pasal samah datang sini and ajak dia pergi tengok sekali...nak harap plan kitorang2 je ntah bila laa.

Cakap pasal movie biasanya banyak movie yang kita nak tengok akan puas hati bila dia happy ending...tapi tu movie je. Ada kawan aku tak nak tengok cerita yang ending sedih sebab hidup ni sebenarnya dah cukup sedih dah takyah nak tambah2 lagi...and penonton akan puas hati bila baca/tengok cerita yang happy ending tapi penulis akan dapat kepuasan bila tulis cerita yang sad ending.

Azam winter break aku nak kurus. Maka esok nak ke rec center, insya Allah.

Kadang-kadang aku terfikir yang banyaknye benda dalam dunia dengan umur kita yang ntah berapa jer...sampai ada benda yang kita teringin nak buat tapi takkan dapat buat or tak mampu buat seumur hidup. Contohnya, pergi wave surfing, cakap 7 language fluently, maybe even bende yang lagi kecik tak larat nak bagi contoh. Jadi last2 kita semua hanya buat benda yang kita rasa penting jer...asal benda tu mampu nak bagi kesenangan dunia dan of course akhirat.

Aight. wassalam

  posted by aiza farina @ 9:46:00 PM


Wednesday, January 07, 2004  
Powered By Blogger TM