aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
Assalamualaikum.....

Rasa cam takde kerja walaupun ada sebenarnya. Baru balik dari gym kat bawah....penat je pergi pasal penuh....pulak tu nak tengok cabel pon ada laa pulak mat saleh ni pergi bukak citer apa ntah yg court pasal bende2 kecik tu. Patutlaa hati aku berat je masa nak turun sebab dah pergi dah pon petang ...tapi sebab aernie dah ajak aku gi laa jugak.....tapi sia-sia sahaja....huh.

Last week bapa Asz meninggal. Aku hope sapa yang baca ni boleh sedekahkan al-fatihah atau apa-apa ayat quran kat arwah....and to asz...kene kuatkan semangat. Allah takkan uji bende yang kita tak mampu nak tanggung walaupun maybe kita rasa macam memang tak mampu nak tanggung pon sebenarnya....tapi Allah lebih mengetahui. Sekarang ni kita hanya mampu berdoa...and aku ada dengar anak yang soleh/solahah boleh tarik ibu bapa dia masuk syurga. Aku pon boleh bagi support je sebab berat ujian ni....

Got this from a friends email....

If you were born on the 2nd, 11th, 20th, 29th of any month then you are
number 2..

Number 2
no matter what you will be loved by every one coz your ruler is the Moon
and every one loves the Moon Huh!! well.. you are a person who Day dream a
lot, you have Very low-self confidence, you need back up for every move in
your life, you are very much unpredictable means you do change according to
time and circumstances, kind a selfish, have a very strong sense of
musical, artistic talent, verbal communication, your attitudes are like the
Moon comes to Gloom and fade away so everybody can expect changes in you,
you can be a Next Mahathma Gandhi who is peace loving or you can be a
Hitler who wants to destroy the Man kind and peace I mean in the community
and your own Home.

If you really have a deep thought about your own believe in God you can
feel the difference which will make you stronger! Most of the time your
words are a kind of would be happening True also without any knowledge you
can predict the situation? You will become poets, writers, any artistic
business people!

You are not strong in Love, so you will be there and here till you get
marry? if u r a girl you will be a responsible woman in the whole family,
if u r a man you will involve in fights & arguments in the family or
Vice-Versa means you will sacrifice your Life for the Goodness Sake of your
family.., You are Gentle , Intuitive with a broad vision, a Power behind
the scenes, Well balanced People!!!

Your best match is 2, 5, 9 no other people can put up with you!!!

I think it is quite true somehow.....except for the love part...."you will be there and here till you get
marry"....i don't think i will get anywhere till i get married....but if that sentence just want to say that your love life sucked...then it's true i guess....hehehe....

Tengah d/l a few citer....kindaichi (dah 5 hari lebih tak abis2)...a tale of 2 sisters (lembab..file besar lak tu)....battle royale 2 (tp yg ni dah tak gerak2..tak tau apsal)....and ranma 1/2 jumpa satu episode and sangat excited.

Finals are coming. I'm very much looking forward to what's after the finals. Main ping pong gak for midwest....haha....lepas final baru nak belaja main. Lpeas tu summer class cam menarik....amik gak last2 journalism ngan IE account. Next sem pon sangat excited nak amik class chinese caligraphy..woohoo....and ada class malam literature yg poetry, drama and narrative....di samping design and unit ops lab yg killer..dan polymer ngan hilmeyer tuh.

Panjang dah...wassalam

  posted by aiza farina @ 8:19:00 PM


Tuesday, April 27, 2004  

 
Assalamualaikum....

Last week was exhaustive. I mean really....i wish i had extra time than other people. Friday until today had been wonderful though. Doing nothing over the weekend, watched movie on Friday after class, chat with a few friends, main soccer depan nothrop after tu tengok spring jam nye band dengan dance competition, had lunch with fizah, dengar talk...before tu gi intai cultural program kat great hall...jumpa this really cute guy kat situ, watched my ever favorite initial D, then hari ni masak mee bandung, gi tgk movie lg, makan kat olive garden, called home twice since friday...and had a good sleep.

Masa balik summer last year...aku suka tengok satu anime ni Ranma 1/2. Really crappy actually... tapi kelakar. Tapi tak jumpa pon nak download kat mane. Kalau gi mall ke ada la jual tapi mahal laa pulak kan.

Watching james, elyn and izrin sitting in a row made me feel that i'm using the wrong hand to write.

Bila nak habis sem cam sekarang...rasa penat dah. Kene mengumpul saki baki semangat and strength yang tinggal for the finals.

Tulips kat tepi amundson have started to bloom. Maybe tulips kat jalan tepi nothrop nak gi bookstore lama tu dah cantik...tapi sebab tak lalu situ jadi tak tau.

Oklah, later. wassalam

  posted by aiza farina @ 2:01:00 AM


Monday, April 26, 2004  

 
tired and hungry, i wish i am a tree
a tree would be free
a tree wouldn't feel lonely
no need to study
no need for company

a tree doesn't have to think
and doesn't need to do anything
it just stays there surviving
till the day it is dying

a tree is tough and hard
and doesn't have a heart
it doesn't have to play smart
for its performance is not based on a curved chart

but i am not a tree
and i am not happy
i always feel lonely
and depressed, and tired, and hungry

this rhyme is not working
it keeps me thinking
and not comforting
but at least it's a way of expressing
the feelings that i've been keeping
it's not about studying
it's the bigger life that is waiting (or i hope it is)

it's about me...and my entire life
if you know what i mean
but i don't think you do
oh, just forget it
i told you, this thing is not helping

  posted by aiza farina @ 5:43:00 PM


Thursday, April 15, 2004  

 
Assalamualaikum...

Sempat lagi tulis blog tu....dah pukul 1.30 pagi di minggu yg busy. Actually sejak dalam kul 7 tadi aku tak sentuh langsung buku atau lab report. Aku masak nasi goreng, pisang yg ada dalam fridge tu dah jadi cekodok, and aku borak dari pukul 11 rasanya. Semua pasal tak nak study or buat kerja....serious penat.

Tadi tengok cerita cina 'the duel'. Aku rasa best gile cerita tu.....satu pasal dah lama tak tgk citer cina...or cerita apa2 pon...dua dia pasal swordsmen...so orang cam aku yg suka tengok orang lawan2 kung fu...terbang-terbang....suka laa tengok...pastu dia ada unsur romantik, dan sedih dan kelakar. Memang best laa...

Hari tu aku ada nak cakap pasal something and ada nak buat analogy...tapi aku dah batalkan niat tu...

Aku baru tau yang orang susah nak faham apa yang aku cakap.....sebab aku bermain dengan bahasa sampai orang pening....or sebab orang tu malas nak digest ayat aku yang memeningkan. Maybe jugak kot....tapi masa kat skolah dulu aku selalu dapat A masa penulisan...and tell you what...dalam class tu biasanya ada cam 5 or 6 orang je biasanya dapat A.

Dalam banyak-banyak benda impian hidup aku satu je....kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat. Cuma dalam definition bahagia tu dah merangkumi semuanya....especially kebahagiaan hidup di dunia....ada macam2 dalam tu...kalau bahagia dekat akhirat ada satu bende je dalam tu...dapat masuk syurga dan kekal di dalamnya bersama orang-orang yang aku sayang dan itulah yang paling penting sekali.

Oh nak post lirik lagu bonda-m nasir..satu pasal aku suka...dua pasal aku tgh homesick...tiga pasal senang aku nak nyanyi...tak hafal lirik dia and takyah tercari2.

Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga

Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama

Mengapa sinar neon dan gedung indah
Kotaraya yang menjanjikan sejuta rasa
Sejuta haruman
Kini menjadi penjara jiwa
Ku yang merindukan ketenangan

Duhai bonda
Hari-hariku kini berlalu
Bagaikan bahtera
Tanpa layar dan kemudi

Bonda
Akhirnya terbongkar jua rahsia
Tangisan dan gurindam
Keramat kasih sayangmu

Bonda
Saat dan pertemuan semula
Kita kali ini
Akan ku abadikan
Keramat kasih sayangmu

wassalam

  posted by aiza farina @ 11:48:00 PM


Tuesday, April 13, 2004  

 
Assalamualaikum....

What a busy week it is going to be. Tapi tau2 je laa..orang macam aku ni...busy macam mane pon...i'll always have some time left to do or think unnecessarily. Aku dah spent dekat nak 10 jam untuk intro dan procedure gc sahaja. Sebenarnya taklaa banyak sangat kalau ko tau apa nak tulis and kalau merepek cam ni..cepat je. Tapi bila nak pikir balik and susun ayat...pastu edit and alter lagi..aku boleh start tulis ayat and delete 2-3 kali pasal rasa tak kena...macam class language lak.

Ada 2 midterm..satu monday satu friday...lepas midterm monday aku ingat nak sambung lab report lepas tu hantar khamis. Tapi jumaat mid term lagi satu...so boleh study after lab or hari rabu ke camtu start sket2...or khamis petang pon jadilah. Tiba2 teringat lak ada computer problem yang lupa nak masukkan dalam plan aku...tak tau mane nak sumbat. Dahlaa computer problem ni biasanya panjang...hmm...tengoklah camne..btw...plan ni sume dalam otak aku je...before tido camtu aku pikir...sbb aku tak nah actually tulis apa aku nak buat...well, except dalam blog aaa...tapi tu pasal aku bercerita.

Baca nick malin..."If you love something, set it free; if it comes back it's yours, if it doesn't it never was"...mmm....something to ponder....mmm...macam ikan aku tu maybe patut lepaskan je....tapi kalau kat mississippi kang mati lak....and bapak aku dari awal lagi cakap kalau boleh janganlaa bela ikan...kesian dia kene kurung.

Well memanglaa ikan kat petsmart tu dah sedia berkurung tapi kalau boleh just don't be a apart of it. Aku rasa betul jugak....tapi ikan tu satu, dari kak noris....dua, kalau aku sorang-sorang dan bosan-bosan...ikan tu la yang jadi teman bila aku rasa nak bercakap macam masa spring break hari tu. Ni lah susahnya takde significant other....semua benda kene survive sendiri...

ok dah...banyak merepek je....doakan mid term aku cemerlang...dah lama tak merasa result yang best. thanks. wassalam

  posted by aiza farina @ 4:36:00 PM


Sunday, April 11, 2004  
Powered By Blogger TM