aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
Assalamualaikum...

Just got back from DC for btn/re-orientation. Btn nye sampai 24 je lebihnya kitorang lepak2 je kat sana. Part lepak tu yang best tu sebab dengan member2 atu4. Time memang fully occupied laa...kalau tak jalan2, main card, tak pon makan, tgk movie....tak pon borak2. Masa kat sana terasa setiap saat tu berharga haha...buktinya, asal ada masa je mula laa kumpul orang main card and banyaknya jenis game card yang aku belajar.

Gi jalan pon best jugak....walaupun dulu aku dah nah gi DC and jalan jugak tapi this time pegi jalan tempat yang lain....yang dulu belum pergi walaupun ada jugak tempat yang gi 2 kali...so rasanya almost complete laa jugak DC tu aku merayau dah. Let me think, this time ktrg gi Lincoln memorial, jefferson memorial, white house, pentagon....ni sumer tempat yang ambik gambar je...Coccorant (eja camner ntah) yang banyak paintings lawa2 tak ingat and sculpture base on lukisan tu....detailnye sculpture tu sampai kalau leather jacket tu punye jahitan benang pon seboleh2 dia nak buat jugak. Lagi satu gi Holocaust...dia pasal camne jewish masa Nazi rule dulu. Aku memang rasa menarik laa....lagipon aku pernah tgk a few vcr yg pasal zaman tu mcm Les Miserable ngan Au revoir les enfant. So meningkatkan curiousity aku untuk tau details...tp banyak sangat benda dia cerita sampai ktrg byk skip2 je.

Lagi satu merasa jugak aku pegang drum set masa ktrg gi makan kat rumah en zamzami. Memang excited laa sebab tu first time aku main drum seumur hidup aku... dah lama teringin tapi tak berani tak mintak try. Diorang ada macam buat band kat basement nye bilik and aku jenguk masa tu agak dah nak balik dah. Tapi once aku masuk tgk tu rasa cam tak nak keluar dah....budak2 tu terer aa gak..berbakat. Oh, and aku ada nyanyi belaian jiwa and diorang main background...selambe saje walaupun aku rasa aku nyanyi tak sedap tapi sebab sumer org backup jadi best jugak haha.

So sekarang aku dah dekat rumah balik....generally alone and mati kutu. Sepanjang hari aku dok rumah tido and baca buku cerita. Serious mati kutu sebab semua orang hilang camtu je di saat aku terasa dah biasa ada company. Hmmm.....kalau ada plan ke apa bagitaulah kay.


  posted by aiza farina @ 2:43:00 PM


Monday, December 29, 2003  

 
Assalamualaikum...

Tengah-tengah malam ni sepatutnya aku belajar tapi dah hilang focus dah, jadi kita take five kejap...heh sebenarnya dah nak setengah jam aku take ni.

Lepas tulis last entry aku before ni aku baca blog elyn. Sama lak ngan point entry aku taip dia tulis dulu laa. Baca blog aernie gak dia post bende apa ntah...panjang gila tapi aku baca gak sampai habis sebab aku suka. As direct a person as I can be, aku actually suka bahasa yang berbunga-bunga, dan words yang poetic. Cuma tak perlulah ayat yang panjang seperti partial molar Gibbs free energy of component i in the mixture semata-mata nak describe Gi overbar.

Sekarang ni semua orang tengah suka lagu Dekat Padamu. Mula-mula aku tak acknowledge pun, tapi sekali tu masa aku tengah nak tidur lagu ni keluar kat winamp and baru aku perasan best rupanya lagu dia. Hmm...nak post lyrics lagu mengapa-yusry tapi ni aku yang type sendiri and it's 3.30 in the morning. So aku rasa ada part yang aku tak catch and main reka sendiri...nanti kalau apa aku betulkan balik lah.

mengapa-yusry

mengapa nafasku tersentak
bila kau menegur
sedang kau tiada apa di antara
ikat kita hanya sekadar teman

biasa mengapa terketar lidah kelu untuk bertutur
bagaikan adanya perasaan berdebar
itukah kasihku mula bermanja

c/o
jika benar apa ku rasa
haruskah ku dedahkan segalanya
hasrat terpedam ku kepadamu
namun takut kau tak sudi
memberi ruang di hati

mengapa tubuhku lesu kerana ku hilang selera
hanya dahagakan kasih bahagia
dengan kenalan baru bernama cinta

c/o
jika benar apa ku rasa
haruskah ku dedahkan segalanya
hasrat terpedam ku kepadamu
namun takut kau tak sudi
tapi tak kuterhahan lagi

mengapa siang hariku
terlantar ku mendengar kabur
mana tidaknya
subuh hinnga senja
ku asyik mengamun kau mengigau

mengapa malamku
kuberat tidur pon tak lena
mungkin ini tanda ku dilamun cinta
jika tidak mengapa tak menentu tingkahku

mengapa oh mengapa
katakan mengapa
katakan mengapa

Alright that's it. Eh birthday izrin kan..so izrin happy 20th birthday :P


  posted by aiza farina @ 1:10:00 AM


Saturday, December 06, 2003  

 
Assalamualaikum....

Hmm...dah dekat nak finals dah pejam celik je...sem ni terasa cepat lak abis....betul-betul hope boleh study all out untuk finals and 3rd thermo exam ni without distraction. Apa-apa citer lepas finals laa baru ingat nak tengok.

Oh ya, aku rasa nak retire lah menari. Yang ambassador tu sumer last aa lepas ni kalau boleh aku tak masuk dah kecuali kalau dikir barat memang best laa.

Raya kali ni best jugak....aku jarang rasa penat beraya kecuali kat Malaysia sebab bila balik kampung mesti kene paksa ikut beraya ngan parents. Tapi tahun ni first day raya pon dah terasa flat.

Aku dah ada senarai movie nak ditengok lepas finals ni seperti lotr, troy etc....etc. Banyak laa kesimpulannya, tak tau bila nak tengok pon. Takkan hari-hari layan movie kot.

Raya tahun ni lepas raya ketiga ke camtu aku dah tak larat dah nak makan ketupat rendang. And tahun ni jugak aku buat rendang emergency yang pakai apa ada kat rumah je so aku tak taruh pon serai dlm rendang hari tu sebab takde stok.

Kenapa aku cerita melompat-lompat...kejap pasal ni pastu tukar topic lepas tu sambung balik cerita tadi. Bestnya orang yang balik Malaysia winter ni...serious jeles.

Next summer nak balik ke tak? hmm....sampai sekarang aku tak dapat lagi jawapan soalan aku ni. Parents aku kata diorang tak kisah summer depan ni aku nak balik ke, amik class or gi travel....tapi bila aku call dah a few times dah tanya aku nak balik ke tak...macam nak suruh balik je bunyinye...

Cepat laa si deryl ni balik...aku nak minum air laa (malas pakai tudung nye pasal). Oklah, later. Wassalam

  posted by aiza farina @ 6:28:00 PM


Wednesday, December 03, 2003  
Powered By Blogger TM