aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
Assalamualaikum...

Biasanya lama2 gak baru aku update tapi terasa macam nak update pulak.

Hidup kita ni memang dah ketentuan....tapi apa yang terjadi dekat kita tu adalah choice kita...we choose, Allah decide whether it is to happen or not. I mean kalau kita nak something, kita berusaha, insya Allah dapat. Tapi kenapa ada benda yang kita nak tapi kita tak boleh berusaha ....maksud aku ni bukan case malas atau tak nak tapi tak boleh. Betul kan dalam dunia ni ada benda yang kita tak boleh buat apa2 selain berserah. Aku pon tak tau nak explain camne...pening aaa.

Kenapa ada benda yang kita rasa kita deserve tapi kita tak dapat...tapi ada orang lain yang kita rasa tak deserve dapat pulak. Jahat kan pikir macam ni....tulaa...aku dah kata aku jahat korang tak percaya..kata aku baik. Ok, so sekarang ni aku maybe memang tak deserve pon something yang aku rasa aku deserve tu sebab aku jahat.

Hmm....ntahlaa...macam mana nak tau yang bila kita buat something tu kta ikhlas sebenarnya. Katalaa ada srg ni dia buat bende baik...hati dia kata dia buat kerana Allah, tapi macam mana nak tau yang tu hati dia yang kata bukan akal fikiran dia. Beza ke kalau hati dengan fikiran yang fikir. Macam mana kalau dia rasa dia ikhlas tapi Allah tak terima, macam mana kalau dia riak ke, berpura2 ke sedangkan dia sendiri tak tau yang hati dia macam tu.

Kenapa aku serabut sangat malam-malam ni. Pernah tak rasa macam ko dah dapat banyak sangat ujian dan rasa macam tak larat dah....penat. Lepas tu bila satu tu dah selesai akan datang pulak ujian lain. Lepas tu ujian yang kita ingat kita dah lalui tadi datang balik. Kagumnya aku dengan orang yang ada kekuatan untuk menempuhi semua ni. Pernah tak bila rasa penat sangat dengan hidup ni ko rasa nak nangis je....

Ok, Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua...maaf zahir dan batin....serious ni aku memang minta maaf...halal makan minum jugak.

  posted by aiza farina @ 8:07:00 PM


Sunday, November 23, 2003  

 
Assalamualaikum...

Baru balik girls' gathering kat umah fizah....buka puasa sekali kat sana. makan banyak tak ingat..

Kat luar tu dah snow dah. Baru je ingat tahun ni maybe dapat beraya tanpa snow, rupanya ada jugak....hehe. Dah nak raya dah...tak tau sedih ke gembira. Tahun ni Ramadhan sekejapnya... pejam celik pejam celik dah nak habis dah. Harapnya sebelum Ramadhan ni berakhir dia mambawa rahmat dulu. Ruginya kalau dah masuk syawal dah satu apa pon tak dapat.

Buat quiz ni sekejap tadi sementara tunggu nak kejut Aernie. Rasa macam nak post sebab blue is my favorite color. Always and always be. Just tak best sgt sebab ramai sgt orang suka jugak. Hmm..aku jenis yang kalau semua orang suka something yang aku suka, nanti rasa tak best....Maybe pasal tu aku start suka color lain jugak seperti kuning dan merah.


 
 
 
 
BLUE



You give your love and friendship unconditionaly. You enjoy long, thoughtful conversations rich in philosophy and spirituality. You are very loyal and intuitive.




Find out your color at Quiz Me!




N'ways, Selamat Hari Raya Aldilfitri kepada semua orang. Tapi sebelum tu mari lah meriahkan Ramdhan yang tinggal berapa hari je lagi ni. Lagi satu....ermm...nak minta maaf zahir batin dekat semua....
wassalam.


  posted by aiza farina @ 4:31:00 PM


Saturday, November 22, 2003  

 
Assalamualaikum....

I guess everybody already knew about the recent tragedy. I myself don't even know how to desribe it. Losing a very close friend....forever. Never have I imagined before that this would happen...i mean yes, everybody will come to an end...but to think of it actually happening...there's no word to describe.

I'm just writing this to let my feelings out...because it would hurt to just keep it. Masa kitorang dapat berita tu I was seriously shocked. I don't know how to react...couldn't even think of anything. Aernie already started to call everybody to inform about the news. We had tahlil for arwah that night. Masa tu ramai yang nangis but not me...not a tear....i don't know why. Maybe because deep down i didn't yet feel the lost. I mean dia baru je msg aku the other night...wishing me belated birthday when it is actually 2 weeks more....never happened before. Nanim tak pernah silap lagi birthday aku....except for this one time.

Malam tu aku rasa cam psycho jugak sekejap bila aku fikir2 balik. I look for her msn to her if she is online, ok she is not...then I look for her friendster...aku tak add pon lagi....then I realized that kalau aku add dia pon nobody was to accept it....and the thought is just unbearable. Tapi aku still tak boleh accept sepenuhnya lagi...unless I see it with my own eyes. It's like a nightmare....that I hope to wake up and everything is back as it always is. Very not likely to happen i know...I just need some time to convince myself that this is reality. Maybe this is why i'm writing this...to convince myself.

We shared a lot of things....secrets, stories, and she usually consult me when she needs an opinion..and I to her too. I know I'll miss her terribly...I already am. I just hope I've been a good friend to her....and I hope that she also teh akan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amiin. Al fatihah.

  posted by aiza farina @ 9:26:00 PM


Monday, November 10, 2003  

 
Assalamualaikum...

Alhamdulillah, dah abis dah 2 tests last week. Week ni takde test lepas tu ada balik la. Khamis last week aku jumpa doctor kat boynton at last....and so far rasa cam ada improvement sket :)

Rimasnya bila kuku panjang....tapi bila nak potong asik lupa je... lepas tu dah tak sempat dah.

Weekend ni keje tgk movie je aku...jumaat malam a guy thing (tak best sgt), malam tadi identity and pagi tadi dead poet society. Yang dua ni best laa....tapi dead poet ni kalau sapa suka tgk citer macam ni macam aku suka laa..tapi kalau orang tak suka bosan laa kot.

Lepas tgk ending identity tu aku terfikir lak....sekali kita sebenarnya hanya salah satu personality dalam diri someone. Lepas tu life ni sumer imagination jer...sure horror kan...psycho laa pulak

Tadi rasa macam ada bende nak tulis tetiba takde laa pulak.

Hah...pernah rak terbangun dari tido esok pagi tiba-tiba kita rasa/realize something yang kita tak pernah rasa before. Contohnya, bangun jer pagi-pagi tu rasa cam "bestnya study fluid" (tak pernah terjadi lg kat ak), atau "cute juga lecturer thermo aku ni...." walaupun biasanya " eh pukul berapa ni...subuh dah abis ke belum".....hehe.

Oklah....wassalam

  posted by aiza farina @ 8:50:00 AM


Sunday, November 09, 2003  
Powered By Blogger TM