aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
Assalamualaikum...

It has been a while eh. I've been very busy for these last few weeks and still am. I have 2 tests next week; one is fluid, the other statistics. Wish I'll do well...no, better excellent on both.

So I must have written somewhere in here that I will not write blogs when I'm depressed rite. So I lied. These last few days rasa sangat misearable.... Well, I think i know why actually but it's too complicated plus I couldn't reveal it all here or my life would be an open diary. Susah betul lah. I just need to let it out..a little bit at least if not all. Patutnya bila macam ni kene puasa, or pray or read quran at least...oh well...

Oh good thing, I paused a little after writing my last sentence just now and already starting to feel better. Maybe I just came back to my senses but whatever it is Alhamdulillah sebab dah dapat sedikit ketenangan balik. Kalau tak tadi rasa nak mecarut pon ada. Maybe taklah mencarut but saying bad words laa. I'm now more careful with words I think. Someone pernah tegur because I blurted "oh s**t" when i thought I just lost something very important. One weird thing about me is that i kind of like it if someone tell me that I'm doing someting wrong....small things that i couldn't argue i'm right. Something that would make me realized i was wrong that I would end it with a smile....or a sorry and a smile.

Masa balik Malaysia hari tu sangat suka dengar Jasnita-Khai or Exist, and Biar Menjadi Kenangan-Reza.. Ni rasa macam nak post lagu dah lama dah tapi still suka.

Tentang Seseorang
F#m D E A
Teruntukmu hatiku, ingin ku bersuara
F#m D E A
Merangkai semua tanya, imaji yang terlintas
Bm C# C#m F#m
Berjalan pada satu Tanya slalu menggangguku
D E A
Seseorang itukah dirimu kasih F#m D E A
Kepada yang tercinta inginku mengeluh
F#m D E A
Semua resah di diri mencari jawab pasti
Bm C# C#m F#m
Akankah seseorang yang diinginkan kan hadir
D E A
Raut halus menyelimuti jantungku
Reff :
Bm E F#m
Cinta hanyalah cinta, hidup dan mati untukmu
Bm C# F#m
Mungkinkah semua Tanya kau yang jawab
Bm E F#m
Dan tentang seseorang itu pula dirimu
Bm C# F#m
Ku bersumpah akan mencinta

Aight, later.

wassalam

  posted by aiza farina @ 4:45:00 PM


Sunday, September 28, 2003  

 
Assalamualaikum...

Dah 2 minggu dah lebih kurang class start. Susah jugak...class polymer tu pening dan banyak orang pandai, class statistics pon sama. Kadang2 jer aku paham apa lecturer tu ajar. Mane taknya dia ajar aku dok menguap aje.

Tadi dlm class thermo mamat yang duduk sebelah aku tu tanya soalan cepu mas. Dia kata dia rasa contradictory kenapa kitorang pakai tudung tapi pakai sandal. Heh...jangan tak terkedu laa aku dengar. Zura yg dari jauh pon nampak aku ngan aernie cam terkulat2 nak jawab walaupun dia tak tau pon orang tu tanya apa. Last2 aku pon kata laa yg sebenarnya memang kene pakai kasut..takleh nampak kaki...hehe..lepas tu kitorang gelak2 je laa. Tak tau laa pulak aku sepanjang sesemester lebih aku dok sebelah dia, dia perasan aku pakai sandal. Balik tu aku ngan zura pergi downtown...terus aku pergi beli stokin 2 pasang.

Aku kan selalu lepak chem e lounge kan. Hari tu masa aku tengah buat hw thermo ngan fizah ada sorang sr chem e ni tegur masa dalam nilik air. Lepas borak2 sikit dia kata kalau nak tanya apa2 hw ke apa tanya je laa dia...dia boleh tolong. Alhamdulillah...senang lah sikit kalau ada orang yg offer nak tolong...lagipon kitorang memang selalau dalam chem e lounge tu.

Aernie demam....jadi dia nak bermanja-manja ngan aku ngan zura.....orang suruh tido tak nak, makan ubat malas, lepas tu sibuk nak komplen...."weh korang, aku demam...." apalah. Semalam aku offer nak buatkan bubur tak nak jugak...hari ni makan pon tak rasa apa2. Hah...best betuk kutuk aernie sebab dia kat belakang aku je sekarang ni. Jadi tak kire mengumpat...hehe

Orait, till then.

  posted by aiza farina @ 7:24:00 PM


Friday, September 12, 2003  

 
Assalamualaikum.....

Tadi dah start dah first class aku iaitu IE statistics. Banyak betul org melayu dlm lecture tu dlm dalam ramai2 melayu tu aku srg je chem e dan aku srg je pompuan. First class semangat lah cuma aku harap ada istiqamah jer.

Bila aku baca balik archive blog ni teringat balik apa yg berlaku dlm hidup aku selama ni.

Winamp ni keluar 'doa perpisahan' pulak. Sayunya rasa hati aku dgr. Nak2 pulak sem perasaan aku sama macam perasaan aku masa baru2 datang sini dulu. Bak kata aernie "Harap2 gpa pon sama mcm masa first sem dulu". Amiin.

Bila aku fikir-fikir balik dah banyak dah benda yang berlaku dlm hidup aku ni. Walaupun banyak lagi aku masih naive tapi betullah pengalaman yang akan buat kita jadi kuat.

"AM to land and the land and the new man man Lam man you " yang ayat ni semua computer ni menaip sendiri bukan aku. Nasib baik tak jadi macam ni malam-malam yang aku tengah jaga sorang-sorang.

Roommate aku to american tapi origin dia from india. She seems nice...Alhamdulillah. Tapi aku selalu lepak kat bilik aernie ngan zura laa..living room tu selalu kosong jer. It's a good thing actually because i'm now forced to speak english...boleh brush up sket.

Orait, later. Jamata.

  posted by aiza farina @ 4:42:00 PM


Tuesday, September 02, 2003  
Powered By Blogger TM