aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
just checking if this thing is working

  posted by aiza farina @ 8:59:00 PM


Friday, July 26, 2002  

 
tak sure error die dah betul ke tak...

  posted by aiza farina @ 10:46:00 AM


Wednesday, July 24, 2002  

 
Blog ni tak leh publish...every time aku try ade error.

  posted by aiza farina @ 5:02:00 PM


Thursday, July 18, 2002  

 



  posted by aiza farina @ 1:14:00 AM


Saturday, July 13, 2002  

 
Hi...lepak jap..lepas ni nak study org chem..monday ni ade second mid term. Hmm..hopefully this time dapat buat best2 (pandai cakap jer study tak nak).

Lately ni busy dah tak bosan sgt dah. Sebab pagi bangun terus pegi class, then balik makan atau masak pastu makan, lepas tu study sket and tidur lepas tu dah petang dah kene pergi kerja. Balik tu masak ke mandi ke ape lepas tu main game/study lepas tu makan. Sambung main game/study lepas tu tidur. Sekejap jer dah habis dah sehari.

Monday ni ada test. Thursday ni test music pulak. Starting from next week, every week ada test organic chem sampai final dengan last test pon takde gap. Memang straight week after last test tu final.

Main dynomite pon best jugak. Sama best macam collapse tapi lagi best sket kot. Ntahler.

Akhirnya duit mara masuk juga semalam. Ingat dah lupe dah nak masukkan duit.

Tadi bace hilmi tulis pasal hudud di Malaysia. Newspaper kata zalim sebab kalau orang islam mencuri kene ptong tangan tapi kalau bukan Islam kene penjara jer. Well, i'm just wondering kenapa syariah law hanya diapply kepada orang Islam sahaja. Sedangkan tujuan Hukum hudud tu supaya orang rasa takut untuk melakukan kejahatan. Atau orang yang melihat orang yang dikenakan hukuman tu tak mengulangi perbuatan yang sama. Tapi kalau hukumam tu dikenakan pada orang Islam sahaja orang agama lain boleh buat sesuka hati. Kenapa tak jadikan undang-undang tu supaya diapply kepada semua orang. Kirenye dia jadi mcm civil law.

Kalau orang boleh terima law yang diasaskan dari barat kenapa tak boleh terima undang-undang Islam untuk dijadikan undang-undang negara. Memandangkan agama rasmi negara kita agama Islam kenapa tidak boleh kita jalankan undang-undang Islam sedangkan itu undang-undang agama rasmi Malaysia. Macam zaman Rasulullah pon orang Islam bayar zakat orang bukan Islam bayar tax. Sebab tak adil kalau orang Islam je kene keluar duit untuk dimanfaatkan oleh orang ramai. Jadi dua dua keluar duit cuma nama lain sebab zakat tu wajib oleh agama dan tax diwajibkan membayarnya. Benda yang sama apply dekat semua orang....adil. Ntahler this is just my opinion. Aku pon taklah reti sangat.

Ok time's up. Nak kene study ni..ke tidur dulu? Either way I am still not supposed to sit in front of this computer anymore. So adios.

Aiza

  posted by aiza farina @ 11:36:00 AM


Thursday, July 11, 2002  

 
Alo...esok dah nak start class. Pastu dah start kerja petang jugak.

Kalau kite borak dengan orang kan. Lepas tu orang tu tengah nak test ke ape yang dia minta kita doakan, and kita cakap insya Allah. Korang doakan tak sebenarnya. Aku kan pernah buat camtuh pastu aku terlupa bila dah habis borak tu. So sekarang ni kalau ada kawan cakap camtuh nanti aku doakan jer kejap masa tu jugak. Sebab dah cakap ye kan....

Sekarang ni kan panas kan. Kalau tengah jalan tu kadang-kadang aku nak je rasa tarik lengan baju and kadang-kadang memang buat betul pon. Tapi kalau masa tu otak aku tengah berfikir nanti tak jadi laa tarik sebab teringat yang api neraka tu jauh lagi panas. So aku tahan jugak. Tapi kadang-kadang otak ni tak mampu nak teringat masa tu...jadi susahlaa sikit.

Hari tu aku tengok crouching tiger hidden dragon. Walaupun tengok kat computer jer, tapi best giller aaa sebab dapat tengok balik cerita cina yang orang cina cakap cina. Kat sini kat tv tu kengkadang ade gak tapi orang cina cakap English. Serious tak best. Lepas tu dapat tengok kung fu yang terbang terbang tuh. Masa kecil dulu aku teringin nak belajar kung fu pasal boleh terbang and lompat tinggi tinggi walaupun sebenarnya macam tak logic jer. Kalau martial art yang lain takde camtuh.

Sekarang ni aku rasa macam nak give up on something tapi susah sangat. Maybe sebab dah biasakan diri untuk tak give something easily kot(ye ke?). Cuma this time I really need to let go of this thing. Cuma aku tak tau laa dia membawa kebaikan ke keburukan.

Weh, oklah. Nak buat benda lain pulak kot. Adios.

Aiza

  posted by aiza farina @ 8:16:00 PM


Sunday, July 07, 2002  

 
Hey....bosannya weekend ni. I'm tired of watching movies and reading stuff and sitting in front of a dumb computer doing nothing or playing games. Can you believe it, i'm sitting like all day in this stupid box called room. Oh please....please suggest something interesting for me to do...alone.

Right now I really regret my decision of cancelling my trip back to Malaysia for this summer because minnesota in summer is a great place to enjoy boredome. I did all this just because I wantes to take organic chemistry during summer so that I can perhaps finish my degree one semester early than the normal 4 years time. But that is not really possible because starting junior the courses will be offered once a year that is even if i managed to be in the upper division one semester earlier say next spring I still have to take classes in fall because the courses that I want to take will not be offered in spring. This means that if everything goes well, I will complete my degree in 4 years time starting last fall. The worse part is my staying here this summer to take organic chemistry is not necessary if my goal is only to finish my degree early. Now only if I get really good results in the classes that i take this summer will my heart be eased of this stupid feeling that I have right now.

Okay, enough of my rambling over how bored I am. Hey, looking back at my sentences up there, there are all long silly sentences full of digression. It seems that my freshman writing class that i took last semester was not very effective. I still wrote long boring sentences with grammatical errors..haha. Well, can't blame me. I'm bored. That's why I wrote that in the first place. Boring sentences reflect boring writer.

Thank you for reading this. Till then. Goodbye (as in the weakest link's goodbye).

Aiza



  posted by aiza farina @ 5:14:00 PM


Saturday, July 06, 2002  

 
ello...malam ni ingat nak gi tengok fireworks tapi tak sure lagi jadi ke tak.

Esok birthday aernie. Happy 20th birhtday....dah besar eh.

Sekarang ni kalau duduk depan computer aku suka main collapse. Serious best...pada aku laa. Kalau memula rasa nak stop boleh extend main lagi setengah jam pasal geram bila game over. So main lagi....

Insya Allah next week start kerja petang. Hopefully shift petang ni senang sikit nak datang kerja. Dulu pagi rasa tak larat gile nak bangun dan bekerja. Biasa pon aku bangun gak pagi just that tak sanggup nak membanting tulang pagi-pagi tu.

Rambut aku dah almost setahun tak potong. Masa dekat sekolah dulu aku minta kawan jer tolong potong. Budak sekolah kan kadang-kadang tak sama sangat tapi nanti balik cuti mak aku repair. Sebenarnya aku tak suka pergi kedai sebab nanti orang tu suka hati je nak tolak kepala aku kejap senget kejap tegak.

Aku teringin nak rasa sekejap lifestyle dekat kampung. Bukannya aku takde kampung ke ape tapi kalau aku balik kampung aku kat kuala kangsar tu pon tak rasa macam kampung sangat. Nak jalan-jalan keliling kampung naik basikal pastu pergi sungai ke ape pancing ikan, main air ke. Pergi sawah, kutip sayur ke pastu masuk hutan kejar ayam (ada ke orang buat?). Heh...sebenarnya hari tu aku tengok soal hati and ada part yang dekat kampung tu, so rasa cam best aaa.

Oklah. Bye.

Aiza

  posted by aiza farina @ 5:49:00 PM


Wednesday, July 03, 2002  
Powered By Blogger TM