aiza  

this is my first web page..tak reti sangat pon..n'way aku try jer laa dulu macam mana pon.


 
alo... just finished my chemistry test semalam. NTahlaa ok ke tak..yang penting that was my last midterm..so after this tinggal final jer aaa...orait..

Rindu lepak tengok movie kat computer ramai-ramai dalam bilik yang gelap macam masa kat ppp. Paling best masa tengok 303 aaaa.

KAlau rasa boring pegilaa buat benda yang berfaedah ke..benda yang fun ke ape..jangan dok melepek kat atas kusyen pastu tengok citer ape ntah yang bosan.

Nasihat bapak aku: Opportunity doesn't strike twice...have to be brave to take risk in life.

Tulisan akan berubah kalau kita guna pensil yang lain. Kalau mata pensil tu besar tulisan jadi gemuk sikit kalau mata die kecik nanti jadi kecik dan kemas sikit kot.

One thing yang aku pegang that keeps me going... Allah hanya akan bagi ujian benda yang kita mampu hadapi. Makin banyak ujian yang seseorang tu dapat maknanya makin strong laa orang tu jadi.

Aku rasa untung jugak kita (kawan2) ni semua datang dari sekolah yang berlainan sebab kalau takde cerita dan bersembang mesti ada jer benda nak cerita pasal masa zaman kat sekolah dulu.

Bila mengantuk mata jadi sepet. Lepas tu start pedih and tak boleh nak bukak mata macam biasa. Lepas tu tengok lampu terang pon semua jadi silau. Baca buku pon dah nampak berlapis2 tulisan die. KAlau jadi camni baik gi tido jer laa.

Ok laa..later aaa aku ..Adios.

-aiza-



  posted by aiza farina @ 8:05:00 PM


Monday, April 29, 2002  

 
alo...semalam aku tak update hari before tu pon. So aku update tengah hari ni. rasenye tak nah lak aku update tengah-tengah hari tapi kalau aku study pon dah takleh masuk sangat (alasan biasa).

Ape nak tulis aaa. Aku dah register class untuk fall. Ade 3 class yang berat (pada aku aaa) and lagi 2 class yang aku amik pasal aku suke.

Next week last lab aku. Tapi lab report aku tak siap-siap lagi. partner aku tu janji nak kasi e mail pasal data yang kitorang punye last week tu tak-tak pon. Janji orang putih betul. Habis lab tu aku kene pegi stock room pasal aku ade bikar yang aku pecahkan....dah lama dah sebenarnye.

Korang pernah tak kadang-kadang rase regret dengan decision yang korang dah buat? Aku pernah tapi feelings tu datang occasionally laa...tapi bile fikir-fikir balik semua benda tu ade pros and cons die.

Biler laa nak abis sem nih.. tak sabarnye nak cuti. Pastu masa dah cuti tak sabar nak sekolah sebab dah bosan cuti. Pastu dah naik sem baru nak cuti balik. Ntah ape-ape ntah.

Aku miss bahasa melayu yang biasanya kita guna untuk menulis karangan, bukan bahasa pasar.

Dah laa sebenarnye aku memang takde bende nak tulis pon. Tu yang jadi merepek tak berkesudahan tuh. Au revoir.

aiza



  posted by aiza farina @ 10:07:00 AM


Saturday, April 27, 2002  

 
ni semalam punye update..tadi blogger ni pening kot sebab die tak publish lak.

hmm...penatnye hari ni. Aku baru start datang kerja after two weeks ponteng. Teruk tul aku. Aku first time sejak sampai minny ni gi oriental....thanks to fazrul walaupun dia cam marah kot...aku pon tak tau dan tak tau kenapa. N'way hal orang....

Perasan tak, kalau orang tu bile kita jumpe dia and dia selalu senyum/tegur, sekali tu dia tak senyum pon dah rasa kecik hati. Tapi kalau orang tu selalu buat donno je tetibe dia senyum, macam best lak. Sama jugak macam orang yang garang tetibe jadi baik mesti kite rasa die baik gila masa tuh walaupon tu jer laa sekali die baik.

Aku pernah try tulis diary yang mampu bertahan 2 bulan kot masa form 1 dengan 2 minggu masa form 2. Lepas tu aku give up.

Kalau nak beli apa-apa kat sini pastu aku convert dollar kepada RM, mesti aku tak jadi beli benda tuh.

Frustnya nak study kalau kita tau yang kalau final test dapat full score pon takleh dapat A.But then yelah yang penting tu ilmu. So even if masa awal-awal tu kita tak dapat ilmu tu tapi last-last dapat adalah lebih baik dari kita biar jer terus tak tau benda tu sebab tau kalau lat-last dapat ke tak sama jer grad kita.

Banyak benda yang aku tulis kat sini sebenarnya pasal nak sedapkan hati aku balik.

Tadi masa english class kene bace article cramming as in try sumbat semua benda malam before exam... haha...insaflah weh, bila lagi nak start study awal.

Ok nak pegi buat benda lain...tido ke ape..tengok aaa. Au revoir.

aiza

  posted by aiza farina @ 10:31:00 PM


Wednesday, April 24, 2002  

 
alo...lab aku tadi tak best. Test aku pon tak best. Semua tak best. Bosan tul aaaaa. Ape nak buat nih. Nak study pon dah takde mood.

Macam mana nak jadi rajin ye. Aku selalu kene tegur dengan aernie sebab suke buat kerja last minute. Tapi dah terbiasa lak, susah nak ubah tuh.

Mase kat sekolah dulu aku selalu keluar awal 5 minit prep malam. Antara sebab-sebab aku keluar awal:
1) Nak telefon rumah, kalau tunggu weekends memang sampai offllight tak sampai turn lagi.
2) Nak beli makanan dekat co-op..nasi goreng,nasi lemak etc..kalau lambat habis.
3) Nak tengok cerita Jepun dekat tv Singapore. ( Ni masa form 3,4 before tv blok aku kene amik ngan warden)
4) Nak pegi supper awal(ni masa form 1 & 2 jer)
5) Aku dah tak larat dok kat class. Nak balik dorm tido.

Bestnye orang yang balik mesia summer ni. Aku jugak yang dok sini. Dahlaa tak plan lagi pon nak travel ke tak. Tapi cam tak best lak kalau dok sini sengsorang nanti...hmm..tengoklah camner..

Ok nak gi buat ape2 yang patut. Sayonara.

aiza






  posted by aiza farina @ 10:15:00 PM


Tuesday, April 23, 2002  

 
alo...sekarang ni dah sejuk balik..semalam snow turun. Hari ni ade sikit-sikit jer.

Tadi dah register untuk amik class french long distance. Hm..rase cam best pulak sebab sebenarnya dah rindu nak belajar french...pastu jeles dengar orang lain cakap sedap. Nasib baik ade awin kalau nak harapkan aku amik sorang-sorang memang tak payah laa.

Kalau mood aku baik aku selalu fikir dalam bahasa melayu tapi kalau mood tak baik aku rase macam lagi senang kalau fikir in english..walaupon english tu berterabur laaa.

Aku selalu teringat kawan-kawan lama..mase sekolah rendah, stf, maner ntah lagi. Tapi pernah tak terfikir, diorang tu semua teringat ke dekat kiter?

Missnye nak naik kereta yang bukan cab. Kat sini asik naik bas aje tak pon jalan kaki. Sebulan sekali jer naik kereta tu pon cab pasal pegi buat groceries tu pon kadang-kadang naik bas gak.

Alangkah baiknya kalau diri kita ni ada jati diri dan semangat yang kuat untuk buat something tu. Ini tak..konon nak study last-last tido laa..makan laa...tengok tv..main..borak...etc. Pastu masa awal-awal tu berkobar-kobar azam last-last tak jadi gak. Paham ke ape aku cakap nih?

Positive attitude tu bagus tapi kadang-kadang die buat kita terlalu berharap dekat something tuh. Last-last kalau benda yang kita nak tu tak jadi sedih giler tak ingat. So sekarang ni aku rasa baik expect the worst to happen. Try buat something tu dengan baik tapi jangan harap dapat hasil yang baik. Just do the best because we want to do it and don't expect much because we don't know what the possibilities are.

Guess there's too much crap already. Au revoir.

-aiza-

  posted by aiza farina @ 9:56:00 PM


Monday, April 22, 2002  

 
alo....bosannye esok dah start class balik. Malas tul nak pergi class. Lagipon tadi dah snow balik, terkejut aa gak baru je nak rasa spring dah snow balik. Tapi Insya Allah snow tu tak lama kot sebab sekarang ni tengah zaman panas sejuk so kalau snow pon die cepat jer cair.

Kene tulis e journal english pulak malam ni. Tapi tak tau ape nak tulis, sebab die kata tulis ape yang lecturer tu emphasis dalam satu-satu class tu. Klau macam tu baik amik jer ape ada kat dalam course guide tu pastu tampal betul tak??

Sekarang tengah dengar lagu Dan(Sheila on 7) teringat masa baru-baru sampai us dulu. Aku rase time paling best kat us ni ialah masa baru-baru sampai dulu yang belum start class lagi. Masa tu tengah excited sampai kat negeri orang pastu takde class and dok ramai-ramai kat rumah kak ija. Petang-petang pegi jogging dengan jet lag sumer tengok video malam-malam pastu petang tido ramai-ramai. tak tau la apsal lagi tapi memang best aa time tu.

Pernah tak kita tengah rindu sangat dekat someone tu pastu tetibe orang tu call ataupon teringin dekat something then out of nowhere dapat pulak bende tu. Mesti masa tu rasa bersyukur tak terkiranye. Aku selalu rasa yang between kita dengan parents ade macam satu connection walaupon jauh. Macam kalau aku nak sangat call rumah mesti pastu mak aku bagitau die baru je cakap pasal aku or rasa macam aku dah lama tak call ke ape.

Tak tau nak amik ape satu lagi class untuk fall nih.

Aku teringin gak nak pegi kalau ade orchestra performance kat campus tapi tak2 lagi. Lagipon orang lain sume macam tak berminat sangat and memanglah tak best kalau pegi sorang-sorang. Tengoklah nanti camner....

Oklah nak kene buat e journal nih. Au revoir.

-aiza-




  posted by aiza farina @ 10:22:00 PM


Sunday, April 21, 2002  

 
alo...i'm feeling a bit down right now....don't know what happen..don't know why...

Have lots of things in my mind...lots of thoughts. But they all seem too personal to write in this blog....this is depressing....

Beras kat umah aku dah habis pulak tuh...susah tul rupanya hidup takde beras..yelah makanan ruji. Rase rindu betul nak makan nasi. Thanks to mentoq sebab tadi kasi aku amik beras sikit kat umah die.

Aku suka character Takuya Kimura(Beautiful Life) dengan Takahashi Ryosuke (Initial D).

Kadang-kadang aku rase rindu nak demam pastu mak aku jaga aku. Adik aku pon mase tu takleh cari pasal ngan aku sebab aku tengah sakit...haha...best2. Tapi tak best laa kalau sakit teruk. Ni yang best kalau demam sikit tapi mengade-ngade lebih....

Aku paling tak suka kalau tak dapat buat/fikir something yang rational sebab di influence oleh emotions. Sometimes emotion is good but in some cases it is too much....boleh menyerabutkan kepala. e.g tak dapat study sebab risau takde beras kat umah...haha..

Ok dah nak pukul 2 dah ni. Nak buat ape-ape yang patut..tengok tv ke tido ke..Au revoir.

-aiza-




  posted by aiza farina @ 11:48:00 PM


Saturday, April 20, 2002  

 
alo....aku pon dah tak tau nak tulis ape.

Tadi baru aku start balik baca buku cerita macam yang aku selalu buat masa kat stf/ppp dulu. Aku baru perasan yang dah lama sebenarnya aku tak membaca benda lain selain buku text/notes/magazine/source utk paper english writing aku/ape ntah lagi. Tapi sekarang ni kebestsan bace buku tu dah tak macam dulu. Kalau dulu aku boleh pegang satu buku tu and tanak stop provided tu buku cerita..bukan cerita sejarah ke science ke ape laa.

Aku adalah seorang yang boleh tidur almost di mana-mana kalau aku rase mengantuk. Sebagai contoh masa aku balik outing kat sekolah dulu aku boleh tido start bas tu masuk kawasan sekolah sampailaa depan bilik warden..dalam 4 minit kalau aku tunggu sume orang turun dulu.

Sebenarnye semua orang ade kekurangan dan keistimewaan masing-masing. Aku percaya kat benda tu tapi kadang-kadang kite lagi senang nampak kekurangan jer. Keistimewaan tu kita tak nampak sangat walaupon ade gak orang yang lagi banyak nampak keistimewaan diri die tapi jarang aaa.

Masa kecik dulu aku tau ade kuda jer. Pastu ade sekali tu masa aku tengah naik bas ngan mak aku, aku nampak lembu pastu aku pergi jerit dengan excitednye cakap kat mak aku ade kuda kat luar bas and aku kene gelak dengan satu bas tu.

Ok lah ye. Esok aku sambung lagi. Sayonara.

-aiza-

  posted by aiza farina @ 11:50:00 PM


Friday, April 19, 2002  

 
alo...malam ni aku boleh update sikit jer pasal aku gile penat aaa sekarang. Pagi tadi aku ade test calculus and pastu dengan bijaknye aku datang lambat 5 minit. Tu pasal aku tak abis lagi study kat umah sampai terlambat keluar gi campus.

Kenapa dalam banyak-banyak makanan yang best2. Masakan mak kita jugak yang kita rindu. Semua orang akan rasa mak die terer masak and masak sedap.

Masa kecik dulu kalau gaduh ngan adik aku memang tak ingat laa. Habis rambut semua kene tarik, pastu cengkam dengan kuku, pukul, tumbuk,tendang, gigit pon ade. Kreatif tul masa budak-budak. Dah besar ni tak terfikir pon nak cengkam tangan orang tu kalau bergaduh.

Semua orang tau mengumpat tu tak elok, dosa besar lak tu tapi ramai yang buat jugak termasuk lah aku. Kadang-kadang situation tu tak boleh diavoid sebab perasaan tak puas hati tu kene dikeluarkan jugak. Pastu ramai yang tanak cakap direct sebab nanti orang tu kecik hati pulak. So last2 dapat cakap belakang je la sebab tu jalan keluar yang paling senang. But yes, of course there's always a better solution for this.

Ok lah ye aku dah ngantuk ni. Sayonara.

-aiza-


  posted by aiza farina @ 11:05:00 PM


Thursday, April 18, 2002  

 
Memula aku ingat nak skip lagi tulis bende nih...tapi sebab aku bengang buat calc tak jadi tak tulis sebab belajar pon rase geram and cam nak ngamuk jer...

kenapa kalau aku tak tulis blog nanti ade lak bende dalam otak tapi bila aku dah dok depan computer ni tak reti lak nak tulis. Memanglah orang kate tulis je apa dalam otak just that bende yang dalam otak aku sekarang tak boleh ditulis di sini atau di mana2 pon. Kalau aku tulis pon takde orang paham sebab otak aku tengah serabut.

Tadi aku dah tido siang jap dengan harapan malam ni tak ngantuk tapi baru pukul 11.10 dah pedih dah mata aku nih. Kalau aku tau camtu baik aku tak yah tido siang tadi sebab sama je kesan die. Lagi satu perasan tak kalau kite tengah risau masa tido macam ada homework banyak gile kene hantar tapi tak siap lagi ke...mesti asik terjaga-terjaga masa tengah tido tuh. tapi nak bangun tak larat so last-last dapatlah homework yang tak siap atau pon test yang tak dapat buat sebab tak study dan tido yang tak lena. Rasa cam rugi gile tapi nak buat camner..dah ngantuk kan?

Masa aku form 1 dulu aku rase cam form 5 tu besar gile...tinggi,matured, dan bergaya. Tapi masa aku form 5 apsal tak pulak jadi camtuh aaa....ke benda yang aku nampak masa form 1 tu ilusi optic jer.

Ok aku serious tak tau nak tulis ape. Otak aku hanya mampu berfikir benda yang aku pon tak tau ape. Arigato.

-aiza-





  posted by aiza farina @ 9:21:00 PM


Wednesday, April 17, 2002  

 
OK ni aku ganti untuk malam tadi punye update...

Hari ni dah sejuk sket kot kat luar tu...alhamdulillah.. tak larat aa panas sebab dah biase sejuk tetibe drastic gile temperature naik mana larat oooo. Since sampai sini aku selalu kene pikir bila nak pilih baju esp bila cuaca tak tentu macam sekarang sebab nanti kalau pakai swetaer tetibe panas lak...kalau pakai t-shirt nanti sejuk pulak...

Lab chem aku semalam ok gak. Baru aku perasan kalau partner lab aku tu hari tu ok, nanti ok je lab aku. Tak sangka partner lab boleh memberi kesan yang banyak dekat macam mane lab aku hari tu. Nampaknye next2 sem kena cari partner yang best.

Oh ye..esok aku ade test calc. Ni last test la pastu final. Hope aku dapat buat and dapat result best. Kalau dulu kan dekat sekolah before exam dah jadi trand atau norma untuk exam candidate tu mintak maaf kat semua orang esp cikgu la ngan dormmates. Ni penting supaya masa kitorang tengah buat test tu takde laa orang dok mengumpat lagipun takut tak berkat kalau ada buat salah dengan cikgu. Tapi kat ppp aku dah tak buat dah. So aku rase cam nak mintak maaf kat korang sumer kalau aku ade buat ape2..kadang-kadang aku tak perasan...kadang tu perasan gak kot...tapi sori laa, eh.

Perasan tak dekat us ni perut senang berbunyi? Kuat pulak tu. Kadang-kadang tu tak lapar pon die berbunyi...baru lepas makan pon berbunyi jugak (ni bukan experience aku sorang ye). Kenapa dekat m'sia dulu tak aaa...heran aku.

Sekarang ni aku rasa teringin nak buat something...yang best. Tapi aku tak tau ape....dah pikir pon tak tau ape. Tapi kalau tau pon macam boleh je buat sekarang. Dahla malam tadi aku baru start study calculus...baru buat 3 soalan aku dah tido dah...sampai pagi lak tu.

Alright. Dah takde bende dah nak tulis. Au revoir.

-aiza-




  posted by aiza farina @ 5:41:00 AM



 
Malam tadi aku tak sempat update sebab pening buat essay english. Yelah semua bende nak buat dalam satu malam pening lah. Otak pon kene gak kasi rehat and die tak boleh keje straight jer bagi orang yang tak biase buat macam tu seperti aku.

Sekarang ni tengah hari and aku tengah update blog ni. Masalahnye aku tak tau lah aku update blog ni untuk semalam ke untuk hari ni sebab biasenye aku update malam tapi dah terlepas and sekarang ni aku update tengah hari tapi belom hari ni belom habis lagi. Sebenarnye takde pon masalah saje je cari. Tulah manusia namanya bende kecik pon jadikan besar. Macam yang mak aku selalu cakap kalau aku tertumpah air atau apa-apa dekat mane "takde kerja cari kerja" sebab elok-elok aku tak yah buat apa-apa dah kene lap pulak bende yang tumpah tu. Tapi kan tu fitrah semulajadi manusia...tak boleh hidup tanpa kerja (ayat melalut sebab konteks kerja dalam ayat aku tu mempunyai makna yang berbeza).

Yahoo checker memang lagi best dari yahoo pool. tapi dua-dua aku suka main.

Sekarang ni dah spring betul-betul. Panas betul kat luar tuh. Kadang -kadang tu rasa heran juga macam mana tempat yang dulu sejuk giler boleh jadi panas camtuh. Lepas tu aku tak dapat nak bayangkan macam mane laa panas summer kat sini nanti. Dulu rasa sejuk fall tak dapat nak bayangkan winter. Sekrang rasa panas spring tak dapat nak bayangkan summer lak.

Kita selalu rindu dekat benda yang tak ada depan mata. Tapi kadang-kadang kalau ade depan kita, kita buat tak tau jer. Tapi bila dah tak ada baru teringat. Contohnye cerita cina ngan melayu ngan hindustan. Sampai sini rindu lak.

Ok tak sure malam aku update ke tak lagi. Adios.

-aiza-







  posted by aiza farina @ 10:57:00 AM


Monday, April 15, 2002  

 
alo....ni aku update untuk malam tadi tapi pasal aku tido aku update pagilah.

Aku ada homework writing yang tak start pon lagi padahal esok dah kene hantar. Nampak sangat aku ni jenis yang tak belajar dari kesilapan. Jangan jadi macam aku.

Oh ye, bomb yang aku cite dekat u aku tu sebenarnya hanyalah air freshener yang automatic. Bende tu memang ticking macam bomb sebab ada timer pastu bende tu masuk dalam tong sampah so ade minah ni ingatkan bomb.

Banyak bende yang kita bayangkan masa sekarang takkan menjadi kenyataan di masa depan nanti. Masa kecik dulu aku bayangkan by 20 aku dah tinggi dan matured. Tengok-tengok sekarang ni sama je aku dengan aku yang masa dulu tu. Takde banyak perubahan pon.

Semalam aku tengk cerita fly me to polaris....sedih. Tapi ade beberapa bende yang aku rasa betul. Antaranya kita tak boleh pandang something tu dengan mata pasal nanti kita jadi tamak. So try to see things with your heart.

OK aku kene buat essay english ni. Adios.

-aiza-

  posted by aiza farina @ 5:15:00 AM


Sunday, April 14, 2002  

 
alo....mula aku ingat aku nak update lambat sket tapi bal nak ingatkan suruh blog.
Tadi aku ingatkan nak pegi library buat english tapi pastu hujan pulak. Jadi aku pon tak jadi laa pegi, aku balik je umah terus.

Kelebihan arra ialah die memanggil apa-apa yang color merah sebagai sambal...hahaha..senang gak camtu

Ikut research makan substitute sugar macam equal, pal sweet dan sebagainya adalah tak bagus sebab long term effect die maybe boleh kasi satu penyakit ni aku tak ingat nama die tapi bahayalaaa. So kalau nak makan gula makan je gula yang betul-betul tu takyah makan substitute sugar.

Masa mak aku tengah dapat adik laki aku bapak aku jaga aku kat umah. Aku ingat lagi ada sekali tu bapak aku tanye aku nak makan nasi dengan telur ke dengan bawang+ikan bilis goreng. Pastu aku jawab nak dua-dua and bapak aku suruh pilih salah satu jer. Sian tul aku masa tu, bapak aku bile aku citer balik die gelak jer tak tau nak kate ape dah.

Tadi dekat u ade bomb. Tapi aku tak tau details lah sebab tu pon housemate aku yg bagitau. Nampaknye u pon dah tak selamat sekarang nih.

Tadi aku discuss ngan nad. Kita lagi banyak study ke lagi banyak main. Aku rasa lagi banyak main. contohnye malam ni sebab aku bosan aku main pool. Tapi katelaa aku study mesti aku rase aku lama giler study. Biler main jadi kejap jer.

Perasan tak masa chat kita banyak gelak jer denan cakap bende yang tak diambil kira macam oh...ic...ye ke...lor...eh...oit...woi...dan sebagainya.

Oh ye...aku telah banyak membebel lagi. Dah, baik buat bende lain. Adios.

-aiza-



  posted by aiza farina @ 11:38:00 PM


Thursday, April 11, 2002  

 
alo...malam ni pon aku update awal sket.

Manusia ni tak pernah puas hati dengan apa yang die dapat. Kalau orang yang dah dapat somehing yang best tu die nak lagi best and kalau orang dapat bende yang tak berapa best nak yang lagi best..walaupon die sebenarnye better dr orang yang tak dapat ape2...tapi itu pon actually better dari orang yang dapat something yang tak best and tu pon still better sebab sebenarnya apa-apa jer yang lagi teruk boleh terjadi dekat kita.

Aku ingat nak amik french summer ni tapi tak boleh pulak sebab ada conditions die baru boleh amik. Menyesal pulak dulu tak nak belajar betul-betul. Ni bila dah besar baru nak start belajar balik. Tapi yang sebenarnye aku rasa geram bila dengar orang cakap something yang aku tak tau apa maknanya sedangkan aku sepatutnye tau sikit-sikit.

Sekarang ni dah spring kot sebab sepanjang hari tadi dah start hujan jer sepanjang hari. Hopefully betul laa spring sebab selalu pon ingatkan dag spring tetibe ada laa snow balik.

Bende yang paling aku suka buat masa kat sekolah ialah round compound sekolah ngan kengkawan malam-malam weekend. Ada sekali tu kitorang sume after subuh jer terus jalan-jalan keliling sekolah pastu pegi cari rambutan kat belakang hostel.

Dekat johor orang makan goreng pisang ngan kicap pedas. tak tau la kat sume tempat ke dekat jb jer tapi aku suka laa. Pelik tapi giler sedap aaaa. Aku suka jugak main "goreng pisang" masa kecik-kecik.

Pernah tak tetibe korang terngiang-ngiang satu lagu ni kat kepala tapi tak semestinye kita suka pon lagu tu. Kadang-kadang tu nak try ilangkan lagutu dari otak pon takleh. kalau nyanyi lagu lain pon nanti balik kat lagu tu balik. Aku pernah jadi camtu pastu dari science building pegi english class kat lind hall aku asik dok nyanyi jer lagu gaban pulak tu.

ok kene study calculus. Nanti esok aku tercengang lagi masa dapat soalan quiz. tak best tul. Au revoir.

  posted by aiza farina @ 10:17:00 PM


Wednesday, April 10, 2002  

 
alo...malam ni aku update awal sket. Ganti beberapa hari ni yang aku update pagi esoknye.

Tadi lab chem aku best. Perasan tak kalau kita dah set dalam mind kite yang something tu giler tak best tetibe bende tu jadi ok sket jer dari yang kite expect pon kite dah rasa hapy and bersyukur tapi kalau kita hope something tu tinggi sangat lepas tu die jadi slightly less dari yang die dah harapkan pon dah frust menonggeng. Oleh itu always expect the worst sebab nanti insya Allah semua bende tu akan jadi better..tak tau laa kalau die boleh jadi lebih teruk dari bende worst yang kite terfikir tu. Tu maknanya orang tu memang laa tak terer pikir bende tak best.

Kenapa kadang-kadang ada orang tu kita dah lama kenal pon tak paham-paham perangai die. Tapi ada orang lain yang baru je kenal rasa macam dah paham dah.

Aku suka jalan-jalan naik kereta malam-malam dari kecik sampai besar. Aku pon tak tau apsal tapi kalau boring dok rumah aku ajak parents aku gi jalan-jalan sampai Kuala Perlis (ni masa dah besar aaa) pastu masa sampai umah balik aku dah tido dah pon.

Orang perempuan ni senang merajuk and sensitive sket. Ada jugak yang tak sensitif sangat tapi biasanya memang senang kecik hati je. It just the matter that die tunjuk ke tak yang die kecik hati dengan someone tuh.

Masa kat sekolah dulu aku tak suka dengan tkc...ni dulu aaaa before aku kenal bebudak tkc yang best macam dalam atu4 nih. Masa tu aku rasa cam diorang ni mengade jer and kalau nak compare dengan budak skolah aku yang ganas memanglah macam langit dengan bumi. One thing yg aku ingat lagi ade masa kitorang tumpang duduk kat tkc ada kawan ni masuk bilik air pastu ade sorang budak tanye die "starting or finishing?". Kitorang memang gelak gile aa dengar sebab kat skolah aku biasanye kitorang tanye "lama lagi ke?" atau "boleh cepat sikit tak?" Ni bukan aku sorang je rasa...tapi bagi pihak aaaa. This is what most/some of us felt back then in school.

Ni pada aku je laa....orang laki ni banyak bende yang artificial sket(of course laa tak semua...sebilangan kecil laaa). Contohnye katalah sorang mamat ni ade layan boyband pon mesti die takkan ngaku nye. And ade jugak yang layan hindustan tapi die tak ngaku gak. Ramai yang nak just nak tunjuk die happening and takkan minat bende2 ni semua. Tak tau laa orang lain tapi kalau aku tak kisahlah die suka apa pon sebab bende tu bukannya bende yang orang tengok kalau nak tau camna someone tuh.

Aku dah start merepek dah ni..so better stop now. Oklah ye. Au revoir.

-aiza-



  posted by aiza farina @ 8:49:00 PM


Tuesday, April 09, 2002  

 
alo...kan aku dah kata memang sekarang ni aku update esok pagi. Ari ni dah boleh register summer class, so aku pon tengah meregister organic chem. Pastu aku ingat nak amik satu lagi may tu tapi tak tau lagi, tengoklah dulu. Aku dari awal memang ingat nak amik organic ni sebab lepas tu aku boleh tarik subject chem yang lain awal. Kononnye nak grad awal laa ni. Last2 aku baru tau yang masa dah junior nanti ada class yang offer setahun sekali bermakna kalau aku dah tarik class yang lain pon sampai kat situ aku terhentilaa pasal kene tungu sem yang ada offer class tu baru boleh amik. Tapi takpelah nak buat camna pon.

Kenapa kita selalu teringat benda yang dah lepas. Macam sekarang ni aku selalu teringat balik masa aku kat ppp dengan stf dulu and rasa macam semua best je masa tuh. Lepas aku selalu rindu kat life aku masa tu dengan kengkawan semua. Compared to sekarang rasa macam best gile masa tuh. Tapi cube kalau pikir balik betul-betul. Ye ke best sangat macam yang kita selalu teringat tu. Tak tau laa korang tapi kalau aku aku rasa sebenarnya biasa je masa tu memanglah best tapi taklaa best sangat. Ada juga bende yang aku tak suka berlaku. Tapi maybe orang tend to leave bitter memories behind and live with the good ones (with few exceptions of course) sebab tu kita rasa macam bende yang dah lepas tu kebanyakannya best.

Hari ni ada lab chem yang aku tak suka tuh.

Aku rasa jadi makin 'melayu' since datang us ni. Kesan BTN kot??????? Takdelah aku rasa maybe pasal rindu dekat sesuatu yang selalu dibuat/nampak so untuk menimbulkan environment yang sama aku try buat bende/suka yang sama walaupon dulu tak macam tuh.

Ok dah kene bersiap pegi class. Au revoir.

-aiza-





  posted by aiza farina @ 5:41:00 AM



 
alo...nampaknye dah beberapa hari dah aku update lambat. Malam tadi aku ingat nak update awal sket tapi aku buat english dulu. Lepas tu aku tau-tau je dah subuh dah.

After daylight saving day ni aku rasa cam masa aku tu rugi je. macam semalam aku rasa awal lagi tengok-tengok dah pukul 10 dah. Sekarang ni baru terasa yang sejam yag aku selalu sia-siakan tu sebenarnya sangat berharga. Time lari sejam pon dah banyak effect die kat aku. Macam sekarang ni pukul 7 kalau dulu aku baru nak pegi kerje tapi sekarang ni kalau aku pegi keje pon sume keje orang lain dah buat dah.

Kadang-kadang kita mimpi yang tak best macam ade hantu ke atau kene kejar dengan orang jahat ke and kita tau tu mimpi je so kita naklaa keluar dari impi tu tapi tetibe tak leh pulak. So ko macam stuck dalam mimpi yang tak best dan takut and pastu tak leh lak keluar. Sure frust kan kene tunggu lama sket baru terjaga.

Aku selalu terfikir best ke jadi orang besar (bukan besar tinggi tapi besar matured). Sekarang pon actually aku dah tak terasa yang tak lama lagi we're not what people call 'remaja' dah jadi dewasa dah. Dengan perangai yang tak matured ni aku tak tau laa camna agaknye nanti nak menghadapi zaman dewasa tu. But people change and the way people think also change so aku rasa insya Allah by that time semua orang dah somehow bersedia kot nak jadi orang besar.

Kenapa ramai orang yang selalu nampak kesalahan orang lain jer. Sedangkan die buat bende yang sama tapi dia tak perasan pon. Lagi-lagi pulak kalau kita tengah geram pastu ade orang buat something yang sakitkan hati kite lebih-lebih lagi orang tu memang dah selalu menyakitkan hati kita. Mesti kita jadi lagi marah dekat perbuatan die tu sedangkan bende yang die baru buat tadi tu kita pon selalu jugak buat. Aku rase ramai orang yang berat sebelah kalau dengan diri die and ni termasuk laa aku jugak.

Tengah hari semalam aku masak lunch pastu aku nak masak daging dendeng yang dulu lauk favorite aku masa kat stf tapi tak jadi pulak. Jadi masak ape ntah aku pon tak tau. Rupa-rupanya skill betul makcik yang masak kat dining hall sekolah tu ye. Dahlaa masak banyak sedap pulak tu (tu kalau yg sedap laa) tapi kalau yg tak sedap pon still boleh laa dimakan taklaa teruk. N'way sape yang pernah dengar and ade resipi/tau camne nak masak lauk tu kalau boleh bagitau laa aku ye (tujuan sebenar aku bercerita).

Ok dah lambat ni. Nak kene bersiap gi class. adios

-aiza-





  posted by aiza farina @ 5:29:00 AM


Monday, April 08, 2002  

 
Alo....update lambat sket pasal semalam aku dok depan tv sepanjang hari dan sepanjang malam tadi. Pastu aku mimpi cousin aku 6 tahun tuh. Rindu pulak rasanya dekat sume cousin aku. Aku rasa macam makin banyak merepek je lately nih.

For the first time aku tengok Initial D sampai aku dah tak larat tengok dah. tapi memang best aaa. Banyak bende dalam cite tu yang aku rasa touching gak aaa. tapi tu aku je laaa rasa orang lain tak pon rasa macam tu biasanya. Banyak bende yang kalau orang lain tengok and rasa touched tapi aku tengok takde pape pon tapi aku boleh je nak sedih sorang-sorang bile aku tengok something yang orang lain rasa taklaa sedih mane pon (orang lain tu biasanye housemate aku laa).

Oh ye sekarang ni dah pagi ahad iaitu hari yang paling tak best selain hari sekolah. Biasanya masa ni laa aku baru terkial-kial nak buat homework yang aku memang tak sentuh langsung before tuh, buat lab report yang kene hantar selasa ni tapi kadang tu aku abaikan dulu lab report tuh, and hari ni aku punyer turn masak lunch.

Kadang-kadang tu aku terfikir mampu ke aku nak bertahan lagi berapa tahun kat sini. Kadang tu kite memang rasa down, aku rasa ni normal untuk semua orang. And kalau aku tengah down aku rasa macam nak balik je M'sia, at least ada family aku kat sana. Tapi aku fikir-fikir balik dulu aku jugak yang beria-ria sangat nak fly, ni dah dapat takkan nak sia-siakan je peluang tu macam tu.

Aku tak sabar nak habis semester ni sebab nak start fresh balik dengan aku punyer subjects. Sekarang ni dah rasa tak best dah sebab ade test-test yang aku rasa cam tak best and dah tak boleh tukar. So aku nak turn over a new leaf tapi kene tunggu next sem laa sebab sekarang ni aku boleh repair je result aku bukan start baru semua.

Masa aku kat sekolah dulu lagi seminggu before cuti aku dah tak concentrate nak belajar sebab dok berangan bende nak buat masa cuti, tiket aku beli sebulan/3 minggu awal. Pastu masa kat ppp pon camtuh gak tapi masa kat ppp dulu aku tak beli tiket awal lagi berape hari nak balik tu baru aku beli...tu yang selalu dapat tiket lambat ada sekali tu tak dapat pon..kene tunggu esok tu baru ade. Tapi masa kat us ni aku baru je plan nak balik akhir tahun ni Insya Allah tapi tak abis lagi sem ni dah dok berangan lagi. Tapi takkan aku tak nak concentrate study pasal nak balik rumah sebab ada lagi 2 sem kene tunggu (fall ngan summer) .

Aku teringat lagi masa spm kitorang form 5 sume dikumpulkan dalam satu blok je. So kene pindah dorm laa pegi blok lain. And aku ngan dormates aku adalah orang terakhir sekali dalam sekolah tu yang pindah dorm. Pastu malam tu kitorang takleh tido tak tau la apsal. Walaupon kitorang split ada orang masuk dorm ni and aku and a few masuk dorm lain tapi malam tu sume takleh tido. Malam before spm tu sebenarnya aku still dok baca lagi buku text sejarah form 4 pasal aku tak abis cover lagi.

Kengkadang tu aku rasa rindu pulak dekat family angkat aku masa program PROBES pegi sungai panjang tuh. Dahlaa food makcik tu masak sedap giler pastu diorang sume baik and ade 3 orang adik yang comel.

Ok dahlaaa. Adios.

-aiza-


  posted by aiza farina @ 4:57:00 AM


Sunday, April 07, 2002  

 
Alo....malam ni aku update lambat sikit setelah beberape hari aku update awal. Tadi aku tengok lagi-lagi senario. Kelakar lah sampai aku dah tak larat nak gelak walaupon sebenarnye cerita tu penuh crap. Rindu pulak rasanya nak tengok cerita melayu. Asik tengok citer omputeh je bosan gak aaa.

Aku akan berasa senang hati kalau hati jumaat pastu start sabtu malam tu aku dah sedih sikit-sikit and kalau hari ahad tu aku dah kelam kabut and takde mood nak buat nak buat bende best..jalan2 etc pasal dah nak hari isnin yang ada class, homework, quiz, lab, assignment sume.

Everyday bila aku balik class je aku mesti dah berserabut especially hari yang ade lab chem. Dahlah abis lambat pastu tudung aku bengkang bengkok kene penyek ngan goggles tu. Kadang-kadang tu aku baru je datang class pon dah serabut jugak.

Korang pernah tak tiba-tiba je rasa tak sedap hati. Pastu fikir pon tak tau apsal tetibe je rasa camtuh. Aku kadang-kadang ada la rasa camtu tapi biasanya aku ignore je.

Wei aku tak retilaa nak tulis ape dah. Takde citer dah. Oh ye ade sorang kawan aku dah nak kawin. Weekend ni kot. Semoga hidup bahagia dan kekal ke anak cucu cicit dan seterusnye. So, who’s next???

Yg di bawah ni sume bukan aku yang tulis:
hari nie aku makan bangkok ngan housemate aku..fuhh selamat aku, tak yah masak malam nie

ahahhaaa....aiza comel

aiza garang

Aiza Farina says:
aku rase dah gemuk dah pon sekarang
Aiza Farina says:
ko perasan tak aku dah makin gemuk? <------- ya betul, hahahhaha mana ada la...cute la

Ok aku pon tak tau laa ape lagi nak tulis. Adios

-aiza-

  posted by aiza farina @ 12:47:00 AM


Saturday, April 06, 2002  

 
hi...perasan tak ade bende missing kat dalam blog aku nie. Semalam aku tukar layout kan, pastu rupa-rupanya mase aku tukar tuh abis laa guest book aku hilang. Aiseh teruk tul laa, camner laa aku boleh sukati je tukar tanpa memikirkan yang guest book tu boleh ilang.

Aku dah takde idea laa nak tulis ape malam ni.

Ape korang buat kalau korang ade problem? Kalau aku biasenye aku fikir ape bende paling teruk yang boleh berlaku, pastu aku fikir bende paling best yang mungkin boleh berlaku/solutions kepada masalah aku walaupon kadang-kadang tu tak logic atau imposible la. Lepas tu aku doa biar solution yang aku dah pikir tu berjaya and lepas tu aku pon tido.

Kalau aku tengah jalan-jalan dekat campus atau dekat rumah atau dekat mana-mana lah dan jumpe orang melayu biasenye aku akan senyum atau cakap hi atau bagi salam ke ape2. Tapi kalau aku dah nampak orang tu dari jauh aku akan buat tak tau je awal-awal. Nanti aku pandang tempat lain ke, aku tunduk ke, aku pandang tepi ke ape and bila dah dekat baru aku pandang orang tu dan senyum unless orang tu yang aku dah biasa(tu aku nak jerit-jerit dari jauh pon boleh). Sebab katalah aku dah nampak dari jauh mestilah kene senyum kan. Dah tu takkan lah aku nak senyum je sepanjang perjalanan aku tuh. Lagipon aku tau ramai jugak orang yang buat macam tuh.

Kenapa aku rasa makanan mat saleh tak sedap aaaaa?Fast food je yang ok sket. Kalau nak makan dekat kedai yang sedap mesti kene pergi dekat kedai yang Asian jugak. Melayu betul tekak aku nih rupanya.

Aku tak suka jalan sorang-sorang sebab tak dapat borak sambil berjalan. Korang tak rase ke yang bosan betul kalau kita tengah jalan pastu takde orang lain nak borak. Pastu nanti mesti otak kite mule berangan masa tengah jalan tu kan.

Kenapa budak kecik comel? Cuba kalau budak kecik tu tak comel mesti tak ramai orang yang sayang dekat budak tu kan.

Aku pernah discuss ngan housemate aku:orang laki ni biasanya die suke orang pompuan yang lawa je. Tapi kalau perempuan dia tak kisah sangat pon kalau lelaki tu hensem ke tak. Asalkan baik dan sedap mata memandang dah kire ok dah.

Aku rase homework tu penting untuk kite buat sebab kalau kita tak buat nanti kita tak study pon langsung. Contohnya pagi tadi aku buat pertama kalinya tercengang masa dapat soalan quiz calc sebab 1) aku tak dapat jawab 2) aku tak reti nak jawab 3) aku takde idea macam mana nak solve prob tuh 4) aku tak paham pon ape yang die tanya. Biasa pon aku tak study sangat gak tapi aku taulah apa yang berlaku...ni blur giler. Pengajarannya: Kita perlu sentiasa bijak mengurus masa dan strategi belajar agar kita sentiasa bersedia untuk menghadapi sebarang situasi terutamanya ketika menjawab soalan yang boleh mempengaruhi gred kita di dalam sesuatu subjek. Ini adalah penting supaya kita tidak bersedih dan berasa kecewa sepanjang hari tersebut.

Ok banyak dah aku mengarut. Adios

-aiza-

  posted by aiza farina @ 10:02:00 PM


Thursday, April 04, 2002  

 
Alo...hari ni aku tukar layout lagi pasal aku tak puas hati tengok yang ari tu punye..color die takcantik,but this time is the real one..aku dah tak nak tukar dah. Ok font pon aku dah tukar jugak and sekarang aku rase better sket pasal tak gemuk sangat tulisan die.

Tadi buat pertama kalinya aku pergi balik kelas american government setelah lama aku ponteng before spring break ari tuh. Walaupon aku still rase kelas tu tak best, bosan, tak paham, mengantuk etc. tapi aku rase lebih berfaedah aku datang jugak dari tido kat rumah.

Aku rase tension kalau aku nak call rumah tapi tak dapat.

Semalam aku dah melakukan satu bende yang aku tak sangka aku akan lakukan. Aku pon tak tau macam mana aku boleh berani sangat buat bende tu...ponteng poster punye presentation. But I think it is for the best. For info, poster tu kire macam satu lab and miss more than 2 labs will fail the course. Walaupon orang akan rase tak patut buat camtuh pasal nampak macam aku tak care, but i sure do have my own reasons. Sebenarnya tak penting pon korang tau bende ni..aku tulis pasal hati aku pon rase tak sedap sebenarnya..tapi aku just nak pujuk hati sendiri je.

Semalam aku jalan kaki balik rumah and kene lalu jalan ice yang sangat slippery. Walaupon aku dah berjalan dengan berhati-hati tapi aku still boleh tergelincir lagi. Nasib baik tak jatuh..tapi malu je laa sebab ade orang yang nampak masa tuh. Kenapa aku perlu takut jatuh? Sakit sangat ke? ke aku takut baju basah? Ke taknak malu? Sedangkan semua orang tau yang hidup kita ni memang akan ada jatuh bangunnya. (merepek yang tak relevan)

Aku rase sekarang ni kejap je aku tulis bende ni sebab aku dah tak payah pikir. Dulu masa awal-awal aku kene fikir ape nak tulis.

Aku rase aku je satu-satunya orang yang dapat C untuk PEKA chem dalam satu sekolah tu. Sampai sekarang ni aku rase misteri lagi pasal kalau nak ikutkan chem lab tu sume kerje xerox yang semua orang punye lab report sama je. Lagipon takkan lah cikgu aku nak kasi C dekat aku. Ntahlah tak berkat kot pasal meniru kerje orang.

Penah tak kadang-kadang terfikir pasal kawan sekolah rendah yang baik dengan kita tapi dah lost contact. Aku pernah sekali masa kat ppp dulu mimpi sorang kawan aku ni yang aku memang dah tak jumpa since abis sekolah rendah and pastu aku rindu sangat kat die. Mase tu aku berharap sangat yang aku dapat jumpe die at least once before fly tapi harapan aku tu tak kesampaian. Sampai sekarang aku selalu wonder apa la khabar kawan-kawan aku dulu.

Tadi masa aku naik bas pegi class ada sorang pakcik ni bangun pasal nak kasi aku duduk. Masuk ni dah 2 kali dah orang bangun kasi aku seat. Baik betul orang kat sini. Pagi tadi tu aku nak duduk pon serba salah pasal sejak bila pulak orang tua kasi seat dekat orang mude.

Oklah dah takde cite dah. Adios.

-aiza-





  posted by aiza farina @ 9:08:00 PM


Wednesday, April 03, 2002  

 
ok semalam bal kata nasib baik tak yah ingatkan aku buat blog ni. So hari ni aku berazam untuk tulis blog ni awal. Apsal tulisan dalam blog aku ni buruk aaa. Dahlaa besar bulat pulak tuh, pakai banyak space aaa. Aku nak baca balik pon penat. Camner nak tukar aaa??

Result test aku sangat lah tak best. Bosan tul laa. Apsal laa aku ni bukan genius yang tak yah study pon dapat result gempak gile.

Someone once said "Life is full of voids that need to be filled". How true this is......

Aku teringat masa aku form 3 ade pertandingan orkestra sbp yag buat kat sekolah aku. Malam before peserta tu sume sampai aku ngan a few frens tgh borak2 sebelom tido. Tetibe dgr bunyi bas berenti depan bilik warden. And kitorang pon serta-merta pegi mengintai kat tingkap tu nak tgk sekolah mana. Punyerlaa excited sbb tu first sekolah yang sampai dahlaa MCKK pulak tuh. Tapi depan orang sorang2 control buat tak reti je. Kelakar betul zaman kecik-kecik.

Mase aku form 5 style karangan aku di influence dengan style debate sorang debater nih. Tapi berkesan la sebab pastu karangan aku makin best and sedap dibaca. Tapi mana ntah skill tu pegi dah hilang dah.

Oh ye, bal suruh aku kutuk orang. jap....ntahlaa..pernah tak jumpe orang yang suke kutuk orang lain tapi die buat jugak bende yang die kutuk tu. Tapi kalau die buat takpe kalau orang lain buat takleh. Bias tul laaa.

Tadi aku dengar lagu my heart will go on. Sekarang ni lagu you're still the one. Dua-dua lagu ni aku suke tapi my heart will go on to kalau dah lama tak dengar baru best. Kalau selalu tak best sangat.

ok aku nak study chem andbuat ape-ape yang patut. Sayonara'.

-aiza-

  posted by aiza farina @ 8:54:00 PM


Tuesday, April 02, 2002  

 
haa...hari ni aku start tulis bende ni awal. Ok jap..selalu macam ni. Kalau tadi rasa macam banyak je nak tulis. tetibe aku start nak tulis jer dah takda idea. Dekat sini dah start snow balik. Tebal pulak tuh. Terkejut aku keluar lecture chem tadi dah putih melepak luar tu. Before tu baru start turun sikit-sikit je. Dulu masa before fly, aku beria-ria nak pegi tempat yang sejuk yang ada snpw yang sejuk giler macam minnesota nih. Sekarang baru tau betapa bestnye cuaca yang panas sikit. Nama pon mnausia. Tau komplen jer.

Permainan traditional yang aku paling suka ialah baling selipar. Pastu congkak ngan dam haji. pastu baru batu seremban dan tutup oren. Permainan yang aku paling suka main dekat playground masa dah besar ialah buaian, masa kecik jongkang-jongkit ngan gelungsur.

Kenapa orang biasanya kata tipu sunat. Dahla buat hukum sendiri...sunat pulak tuh. Sunat tu kan maknanya buat dapat pahala tak buat tak dapat apa2. Pastu orang nak kata yang menipu tu boleh dapat pahala??hmm...kalau makruh tuh lain aa crite.

Housemate aku pernah kata yang orang perempuan ni complex. ye ke???? Tak tau lah tapi aku rasa orang laki ni lagi jauh complex and memang susah nak difahami. Aku rasa ramai orang akan rasa yang dia tak complex and orang lain yang lagi complex. Tapi walaupon aku rasa aku tak complex tapi aku pelik. Ntahlaa..malas nak fikir.

Nantilaa aku sambung...

Asal la kalau aku tido awal malam tu nanti mesti aku terjaga tengah-tengah malam pastu dah tak boleh tido. Lepas tu nanti aku tak pegi kerje sebab by that time aku dah mengantuk balik. Pastu aku jadi lagi tension bile teringat yang malam tu aku merepek je and tak study ape-pe pon. Pulak tu esok tu ade chem lab yang sangat tak best .

Bapak aku selalu cakap dalam dunia ni takda apa pon yang senang. Allah suruh kita berusaha baru boleh dapat benda tu and kalau kita nak something tu memang takkan senang-senang je dapat pasal tu kita tak boleh take things for granted.

Aku jenis yang pandai berlakon pasal kalau aku tengah marah pon dekat someone tu aku boleh je nak tak tunjuk, sama jugak kalau aku tegah happy, sedih, geram and serabut sampai ada sekali tu kawan aku sampai request untuk aku tunjuk yang aku happy masa die kasi birthday present aku. Tapi kalau aku tengah bosan tu memang tak dapat nak tolong aaa sebab aku rase cam obvious je kalau aku tengah bosan.

Mase aku form 3 aku tak layan sume orang yang ada dalam sekolah tu except kengkawan and formmates aku je. Mase awal form 3 tu aku ada laa baik ngan form 1 dormmates aku. Pastu aku boleh je nak pakai selipar ngan baju kurung hari-hari pegi prep walaupon selalu kene tegur ngan classmate aku yang prefect. Aku pernah gak laa escape bende sepanjang aku kat sekolah dulu seperti senaman pagi, riadah pagi, ceramah, ape ntah lagi tapi aku tak pernah ponteng prep and class and aku tak pernah kantoi.

Oklaa dari aku merepek baik aku study chem ni ha. Oh ye semalam bal ade suruh aku kutuk orang tapi aku pon tak tau. Lain kali laa mase aku tengah ada mood nak kutuk orang. Adios.

-aiza-

  posted by aiza farina @ 7:57:00 PM


Monday, April 01, 2002  

 
alo....sekarang ni mata aku tengah segar sebab baru bangun tido. Korang perasan tak, sejak sampai us nih ramai yang time tido die lari contohnya aku. Ada sekali tuh aku tak boleh tido malam pastu dah lambat baru aku boleh tido pastu aku bantai tido dalam class. Class yang paling aku selalu tido class american government....pastu second class chem calc dgn english aku tak pernah tido.

Mase test american government and politics ade sorang mamat nih siap awal giler. Abis tu aku tgk lecturer tu terpinga-pinga pasal mamat ni kuar awal sanagat. Muka dia macam sedih sebab nampak orang macam tak kisah pon dapat result ok ke tak. Waktu tu aku pon berazam nak study bebetul and tak nak ponteng dah. Pastu ramai yang dah siap and hantar paper tu after half and hour. Aku ingatkan diorang tak reti jawab sebab tu hantar awal. Last-last masa keluar result ramai yang dapat A. Result aku yang tak best. Hmm...pengajaran die, jangan underestimate orang....ssebab boleh je orang lain nak lagi terer dari kite and die memang betul-betul terer pon.

Masa kecik-kecik dulu aku suka buat benda merepek especially dengan adik laki aku pasal adik pompuan aku tak suka buat bende ngarut. Ade sekali tu bapak aku suruh cabut pokok-pokok kecik yg ade kat longkang kecik tepi rumah aku. Bila cabut tu ada jumpa cacing banyak. Aku pon boleh je nak kumpul cacing tu dgn adik aku taruh dalam botol. Tapi aku buat ape lepas tu dah tak ingat dah. Kalau pikir sekarang aku pon rasa pelik camner laa aku boleh terfikir nak bermain-main dengan binatang tuh. Masa kecik kita tend to be lagi tak kisah kot. Ada banyak lagi tapi tak best aa citer sumer sekarang.

Aku rasa bende yang tak best dibuat tapi ramai yang buat adalah bertangguh kalau nak buat something. Contohnya aku kene call sorang senior minny ni pasal computer aku rosak. Tapi masa break ari tuh dia gi jalan. pastu after die dah balik aku tunggu jap sebab kesian die penat. pastu dah start class aku tak call gak sebab takut die busy.
Semalam (Sabtu) aku dah terlupa call lagi. last-last tadi baru aku call tapi die tak dapat datang tadi. So computer aku pon still laa rosak lagi. Kalau aku cal awal sket rasenye dah boleh guna pon sekarang.

Aku rasa semua pompuan rasa die gemuk unless yang memang obviously kurus.

Aku suka ponteng keje. Kalau hari tu aku ada banyak homework nak kene siapkan je aku tak pegi kerje. Walaupon aku bangun awal sama drngan housemate aku yang nak keje tapi aku siapkan homework yang aku tak sentuh before tuh. Kadang-kadang tu aku pegi pasal aku saje je malas nak pegi.the Macam mana laa kita bila dah besar nanti ye. Dah tak boleh dah tak nak datang kerja sesuka hati..hehe

Oklaa...dah takde citer...adios

-aiza-






  posted by aiza farina @ 12:24:00 AM


Powered By Blogger TM